Stevia Hellas Coop: Μια νέα σελίδα στην ανάπτυξη ανοίγει ο Συνεταιρισμός

stevia-lamia-sinetairismos

Στην επένδυση της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας φύλλων στέβιας και παραγωγής τελικών προϊόντων, προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Stevia Hellas. Το πρώτο στάδιο της πενταετούς επένδυσης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φύλλων στέβιας. Παράλληλα, ο συνεταιρισμός λανσάρει στην αγορά την «Πράσινη Σειρά – BIO», με δύο νέα για την ευρωπαϊκή αγορά προϊόντα:

  • Αποξηραμένα φύλλα στέβιας – bio, για αφεψήματα, ροφήματα, τσάι.
  • Φύλλα στέβιας σε πούδρα – bio, για κρύα και ζεστά ροφήματα, χυμούς, smoothies, γλυκά και σάλτσες.

Τα νέα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά άμεσα, με τους καταναλωτές να τα βρίσκουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τους επόμενους μήνες.

O Stevia Hellas, όντας ο μοναδικός παραγωγός στέβιας σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την Ευρώπη, έχει επενδύσει στην παραγωγή κορυφαίας ποιότητας προϊόντων, ειδικά στην κάλυψη των αναγκών οποιασδήποτε αγοράς. Με γνώμονα την ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, ο Συνεταιρισμός έχει ήδη ξεκινήσει να διανείμει τα προϊόντα του με την εμπορική επωνυμία «La Mia Stevia», σε χιλιάδες σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, τα προϊόντα του συνεταιρισμού εμπιστεύονται οι περισσότερες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, για τις υψηλές προδιαγραφές τους, τη γεύση τους, την μοναδική 100% ευρωπαϊκή προέλευση τους αλλά και την τοπική αλυσίδα παραγωγής τους. Ο Stevia Hellas αποτελεί συνεταιριστικό πρότυπο κι έχει πολλές φορές θεωρηθεί καινοτόμο μοντέλο παραγωγής και διοίκησης, έχοντας υπάρξει αντικείμενο μελέτης σε συνέδρια όπως το ERC 2017, το Super Market Forum. Μάλιστα, πρόσφατα δέχθηκε επίσκεψη από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, ο οποίος εστίασε στην καινοτομία του Συνεταιρισμού και στα έως τώρα επιτεύγματά του.

Όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού, Χρήστος Σταμάτης, «Σαν συνεταιρισμός καινοτομούμε σε όλα τα επίπεδα, τόσο της παραγωγής, όσο και του μοντέλου διοίκησης, αλλά και της εκπαίδευσης. Κι όλα αυτά, με σκοπό τη βιωσιμότητα πρώτα από όλα των παραγωγών μας, του συνεταιρισμού μας και μετά της περιοχής μας. Σαν συνεταιρισμός, εκπαιδεύουμε συνεχώς τα μέλη μας σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης Αγροτικών Περιοχών, μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων RurInno & RurAction που συμμετέχουμε, αλλά και τους νέους παραγωγούς μας μέσω του Προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, του Rutgers University. Επενδύοντας στους παραγωγούς μας, επενδύουμε στο προϊόν μας. Γι’ αυτό είμαστε συνεταιριστικό πρότυπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» .