Νεκρές Καρέτα-Καρέτα στον Κυλλήνιο κόλπο

Τριάντα χελώνες Καρέτα-Καρέτα βρέθηκαν νεκρές πριν από λίγο καιρό στις ακτές του Κυλλήνιου κόλπου, σύμφωνα με ανάρτηση-καταγγελία του αρχηγού της Εθελοντικής Ομάδας «Πεζοπορίες με Πανσέληνο», Παναγιώτη Αχιλλεόπουλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση της ομάδας, ο θάνατος των χελωνών αποδίδεται σε τοξικά απόβλητα που καταλήγουν στη θάλασσα από κάποιους που οργανωμένα και εσκεμμένα, εν μέσω καραντίνας, ρίχνουν ελεύθερα βοθρολύματα. Σύμφωνα με την ανάρτηση, εξαιτίας αυτής της κατάστασης έχει προκληθεί μεγάλη καταστροφή στην παραλιακή πεζοπορική διαδρομή του Κυλλήνιου κόλπου (Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι, Μυρσίνη, Λεχαινά, Λίμνη Κοτύχι, Βάρδα, Μανωλάδα, Κουνουπέλι).

Η ομάδα απευθύνει έκκληση στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης να παρέμβει άμεσα στο σοβαρότατο πρόβλημα προστασίας της θάλασσας του κόλπου, της υγείας των κατοίκων, της χελώνας Καρέτα-Καρέτα και των επισκεπτών, καθώς και να διαχειριστεί σωστά τα βοθρολύματα του οικισμού της διασποράς Κάτω Παναγιά, τον οποίο θεωρεί ως τον μόνο υπεύθυνο.