Νέοι Αγρότες: Ανοίγει το ΠΣΚΕ για την υποβολή των αιτήσεων πληρωμής

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το ΠΣΚΕ προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των αιτημάτων αποπληρωμής των νέων αγροτών. Την είδηση επιβεβαιώνει στο σημερινό φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί, το ίδιο το ΥΠΑΑΤ, καθώς ήδη από χθες ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι παραγωγοί έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα κατάρτισής τους, δηλαδή περίπου 9.000 νέοι αγρότες. Για τους υπόλοιπους αναμένεται ακόμη να ξεκαθαριστεί το τοπίο αναφορικά με την τηλεκατάρτιση.

Εγκύκλιος

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε και εγκύκλιο σχετικά με τη «διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων του υπομέτρου 6.1 ‘ Εγκατάσταση Νέων Γεωργών’ του ΠΑΑ 2014-2020».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σχετικά με τη δεύτερη πληρωμή/τελική αίτησης πληρωμής:

Για την έγκριση και καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του υπομέτρου 6.1, ο δικαιούχος υποβάλλει αντίγραφο της αίτησης πληρωμής (έντυπο αίτησης πληρωμής δικαιούχου), όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ (υπογεγραμμένο από τον δικαιούχο ή τον αρχηγό της εκμετάλλευσης, διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου), συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στο οικείο θεσμικό πλαίσιο δικαιολογητικά και παραστατικά στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και σύμφωνα με τη διαδικασία υποβολής που ορίζεται στην απόφαση του υπομέτρου. Ο διοικητικός έλεγχος των αιτημάτων πληρωμής και η αναγνώριση και εκκαθάριση των δαπανών διενεργείται από τις ΔΑΟΚ. Χρησιμοποιείται τυποποιημένο έντυπο ελέγχου της αίτησης πληρωμής όπως το έντυπο αυτό παράγεται από το ΠΣΚΕ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο