Νομοθετείται η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον τ. ΟΓΑ Νέων Αγροτών με φωτοβολταϊκά συστήματα μικρότερα από 500 ΚW

Όπως ανακοινώθηκε από το το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον τ. ΟΓΑ για φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης νέων γεωργών και εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα, συνολικής ισχύος μικρότερης από 500 ΚW (προηγουμένως το όριο ήταν τα 100 KW).

Όπως είχε αναφέρει σε σχετικό πρόσφατο δημοσίευμά της η «ΥΧ», «σύμφωνα με τον νόμο Βρούτση (ν. 4670/2020), σε περιπτώσεις αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με πολλαπλή μη μισθωτή δραστηριότητα, καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο μία ασφαλιστική εισφορά από τις έξι ασφαλιστικές κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελματικών και αυτοαπασχολούμενων ως εξής. Επομένως, εφόσον η προωθούμενη διάταξη ψηφιστεί, οι αγρότες με φωτοβολταϊκά έως 500 ΚW γλυτώνουν κατ’ ελάχιστο 93,19 ευρώ/μήνα.»

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Τουλάχιστον 93 ευρώ τον μήνα γλυτώνουν όσοι διαχειρίζονται ΑΠΕ έως 500kw

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ