ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον βαθμό προόδου των διορθώσεων θα εξετάσει στις 11 Ιουνίου η Κομισιόν

Για τις 11 Ιουνίου 2024 ανανεώθηκε το ραντεβού της Κομισιόν με την ελληνική πλευρά για τον υπό επιτήρηση ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού προηγήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες συνάντηση του επιτρόπου Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη.

Από τη συνάντηση, μόνο η ελληνική πλευρά τοποθετήθηκε, ενώ δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση ή σχόλιο από την Κομισιόν. Πάντως, από το ΥΠΑΑΤ ξεκαθαρίζουν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. «Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις εκκρεμότητες που έχουν εντοπισθεί από τα στελέχη της κοινότητας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και τη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και τις εκκρεμότητες», παραδέχτηκε ο κ. Αυγενάκης.

Και συμπλήρωσε: «Ήδη, έχουμε διορθώσει τις 6 από τις 12 παρατηρήσεις που έχουν πολύ έγκαιρα εντοπίσει και δεσμευθήκαμε ότι όλα θα υλοποιηθούν σε άμεσο χρόνο».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της 11ης Ιουνίου θα είναι τεχνικού χαρακτήρα, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος υλοποίησης και των λοιπών επισημάνσεων.