Ξανά ο Παπαθανασόπουλος στο τιμόνι του Συνεταιρισμού Λαμίας

Σε νέα τροχιά μπαίνει ο Συνεταιρισμός Λαμίας, μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαρτίου μεταξύ των μελών. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν και νέοι αγρότες, καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις για το μέλλον του συνεταιρισμού και τον ρόλο του στην ανάπτυξη της περιοχής. Σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του συνεταιρισμού, Θανάση Παπαθανασόπουλο, το μέλλον φαντάζει ευοίωνο:

«Με τις τελευταίες εκλογές, επανεπιβεβαιώσαμε την παρουσία μας στα συλλογικά δρώμενα του αγροτικού χώρου στον τόπο μας. Η επανεκλογή μου στη θέση του προέδρου του Συνεταιρισμού Λαμίας μού δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Μαζί με τους συνεργάτες μου, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας και την ενδυνάμωση του εισοδήματος των παραγωγών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι τελευταίες αποφάσεις μας για τη συμβολαιακή γεωργία μεταξύ των αγροτών και του συνεταιρισμού. Μέσα από αυτή τη σχέση άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συλλογική επιχειρηματικότητα του τόπου μας. Στηρίξαμε το εισόδημα των γεωργών και κτηνοτρόφων χωρίς παρεμβάσεις τρίτων, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και παράλληλα να ενισχύσουμε τους παραγωγούς, όπου μέσα από την κρίση αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο επιλογές μας για την προώθηση και προβολή της τοπικής ταυτότητας των προϊόντων μας, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών της περιφέρειας μας, και όχι μόνο».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο κ. Παπαθανασόπουλος αναφέρθηκε στις υπάρχουσες αγροτικές μεταποιητικές μονάδες και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στον πρωτογενή τομέα:

«Η βιομηχανία γάλακτος Λαμίας, το εκκοκκιστήριο στην Ηράκλεια και το ξηραντήριο στο Ζηλευτό, αποτελούν για εμάς ουσιαστικά εργαλεία στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών. Μεγάλη βαρύτητα ρίχνουμε και στον τομέα τον υπηρεσιών, όπως είναι το ΟΣΔΕ και η επιστημονική στήριξη των αγροτών σε διάφορα προγράμματα του ΠΑΑ».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαθανασόπουλος αναφέρθηκε και στο 1ο συνέδριο του ΣΑΣΟΕΕ, με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του συνδέσμου:

«Η επιλογή μας να συμμετέχουμε και με άλλους συναδέλφους μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων στον Σύνδεσμο, με κοινό στόχο την ανάδειξη του συνεργατισμού, δίνει μια νέα προοπτική στην αγροτική μας οικονομία. Αφήνουμε τις παθογένειες που επηρέασαν αρνητικά την πορεία του και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για την ανάδειξη της συλλογικής επιχειρηματικότητας ως ένα ουσιαστικό εργαλείο στα χέρια των αγροτών. Μέσα από τις συνεταιριστικές μας οργανώσεις, καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν ενεργά, για το καλό του τόπου μας και τη στήριξη του εισοδήματος μας».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress