Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η επιτραπέζια ελιά ως βιολειτουργικό τρόφιμο»

Νέο βιβλίο από τον έγκριτο επιστήμονα Απόστολο Κυριτσάκη

Καινούργιους ορίζοντες γνώσεων για την επιτραπέζια ελιά ανοίγει το νέο βιβλίο του καθηγητή Απόστολου Κυριτσάκη, ενός εκ των πλέον επιφανών επιστημόνων στον χώρο του ελαιολάδου. Με τίτλο «Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ», το σύγγραμμα καταγράφει τις απόψεις σπουδαίων, διεθνούς φήμης επιστημόνων που δίνουν τα φώτα τους πάνω σε θέματα τεχνολογίας, συστημάτων διαχείρισης, φαινολογικού φορτίου, μεταγονιδιωματικής ανάλυσης, συσκευασίας κ.ά., τα οποία διέπουν τη βιολειτουργικότητα ενός προϊόντος που αποτελεί εθνικό «θησαυρό».

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο πραγματεύεται:

  • Τεχνικές επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς, μεθοδολογία οργανοληπτικής αξιολόγησής της και τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για τον  ρόλο της ως  σπουδαία πηγή πολυφαινολών. 
  • Νέες τεχνολογίες, όπως την εφαρμογή της μεταγονιδιωματικής ανάλυσης στην αποκρυπτογράφηση του μικροβιώματός της. 
  • Πληροφορίες για τη σωστή συσκευασία και τα προγράμματα HACCP, ISO και ιχνηλασιμότητας. 
  • Ανάλυση του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων της επιτραπέζιας ελιάς, χαρακτηρισμό και αξιοποίηση των βιολειτουργικών συστατικών τους. 

Όπως τόνισε ο κ. Ν. Γεωργούδης, Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ (ΠΕΜΕΤΕ) στην παρουσίασή του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς που έγινε στις 3&4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, «το πόνημα αυτό είναι  ένα  ξεχωριστό και μοναδικό σύγγραμμα για την ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ, που θα δώσει σε κάθε αναγνώστη και ερευνητή απαντήσεις  στα  ερωτήματά του και για αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Κυριτσάκη».

Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το βιβλίο μπορούν να επικοινωνούν στα email: [email protected] ή  [email protected], ή να τηλεφωνούν στα 2310-836322, 6972559099 και 2310-203566. 

«Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ» θα διατίθεται σύντομα και στα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Ο Απόστολος Κ. Κυριτσάκης M.Sc., Ph.D., είναι Ομότιμος Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) και Πρόεδρος του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα. Αποτελεί έναν από τους πρώτους επιστήμονες, παγκοσμίως, που έχει κάνει εκτενή έρευνα στο ελαιόλαδο, με συγγραφή βιβλίων στα ελληνικά και στα αγγλικά και με κυκλοφορία της πρώτης αγγλικής έκδοσης και στα ισπανικά. Έχει μιλήσει σε συνέδρια, και όχι μόνο, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και τα οφέλη του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς στην υγεία.