ΠΕΣΟΠΠ: Σε ετοιμότητα ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΣΟΠΠ) συνεδρίασε με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Κατά τη συζήτηση, αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, ενώ παράλληλα έγιναν προτάσεις, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και τη βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων. Ειδικότερα, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εκφράστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και να τίθεται σε άμεση κινητοποίηση ο μηχανισμός, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Ο φετινός μας επιχειρησιακός σχεδιασμός θα πρέπει να εστιάσει στην πρόληψη και στην αυξημένη επιτήρηση, ώστε τυχόν συμβάντα να αντιμετωπίζονται στο ξεκίνημά τους, είτε πρόκειται για εμπρησμούς από πρόθεση είτε από αμέλεια», τόνισε ο περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του και ζήτησε την ανάπτυξη πλαισίου συνεργατικότητας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συντονιστικού οργάνου (σ.σ. ΠΕΣΟΠΠ) στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων.