Πλατφόρμα IFOAM Europe: Τα βιολογικά συναντούν ξανά την επιχειρηματικότητα

Στην τρίτη έκδοση μίας σειράς εκδηλώσεων της πλατφόρμας της IFOAM Organics Europe συμπεριλαμβάνεται η πρώτη ψηφιακή διοργάνωση της εκδήλωσης IFOAM Organics Europe Meet Business, η οποία και έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Σε μία περίοδο που οι πρόσφατες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, η επιτυχημένη πλατφόρμα του ευρωπαϊκού οργανισμού-ομπρέλα για τη βιολογική γεωργία της ΕΕ επιχειρεί εκ νέου να φέρει πιο κοντά την ευρωπαϊκή βιομηχανία βιολογικών.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα των βιολογικών, συμπεριλαμβανομένων των μεταποιητών, των εμπόρων, των λιανοπωλητών και των πιστοποιητών, έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν ψηφιακά με τα μέλη του Οργανισμού, αλλά και με επιχειρήσεις που εμπλέκονται ή δείχνουν ενδιαφέρον για τη βιολογική παραγωγή, για να μπορέσουν να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για το μέλλον του τομέα.

Ο νέος Κανονισμός Βιολογικών, η κατάσταση της αγοράς, ο αντίκτυπος του Brexit και της πανδημίας στον τομέα των βιολογικών, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο. Ακόμη, θα αναλυθεί το πώς η βιολογική γεωργία μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για την επίτευξη πιο βιώσιμων διατροφικών συστημάτων, ειδικότερα στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο». Τα παραπάνω θα συζητηθούν στις δύο πρωινές συνεδρίες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη στρογγυλά τραπέζια, δυνατότητα ερωτήσεων και ευκαιρίες δικτύωσης στα θεματικά διαλείμματα, στο πλαίσιο της πλήρους διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας.

Ολοκληρώθηκαν οι Μέρες Καινοτομίας

Στο μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες οι Μέρες Καινοτομίας των Βιολογικών 2020, η μόνη ευρωπαϊκή ετήσια διοργάνωση για την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία στις 24 και 25 Νοεμβρίου, μέσω της διοργάνωσης των TP Organics (Τεχνολογικές Πλατφόρμες της Ευρώπης) και του προγράμματος LIVESEED του Horizon 2020, να επικοινωνήσουν με μέλη των πλατφορμών, καθώς και φορείς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων.

Και αυτή η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με την πρώτη ημέρα να αφιερώνεται στο τελικό συνέδριο του προγράμματος LIVESEED και τη δεύτερη να χωρίζεται σε δύο συνεδρίες, η μία σχετικά με τις ευκαιρίες για τα βιολογικά μέσω του Horizon και η δεύτερη με το ευρωπαϊκό εργαστήριο LIVESEED.