Ποιοι πέρασαν στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας

Ποιοι πέρασαν στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ετήσιου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζαςμεταξύ των 20 προτάσεων που πέρασαν στην 2η φάση, η κατηγορία των προτάσεων «Περιβάλλον & Τεχνολογία» παίρνει κεφάλι…

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 προτάσεις οι 9 προέρχονται από την κατηγορία «Περιβάλλον & Τεχνολογία», 8 από την κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα» και 3 από την κατηγορία «Τεχνολογία & Περιβάλλον». Μέχρι τώρα η κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα» είχε την μερίδα του λέοντος.

Από τις προτάσεις που πέρασαν στην 2η φάση (εκεί θα συναντηθούν και με τις νικήτριες ομάδες από συνεργαζόμενους φοιτητικούς διαγωνισμούς αλλά και τα workshops Match & Develop που γίνονται σε πόλεις της Περιφέρειας) η μεγάλη πλειοψηφία προέρχονται από την Αττική (65 %), η Θεσσαλονίκη έρχεται δεύτερη με ποσοστό 20 % και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η Πελοπόννησος (15 %) και η Κρήτη (5 %).

Ένα από τα στοιχεία του φετινού 9ου κατά σειρά διαγωνισμού είναι η ισχυρή παρουσία γυναικών αλλά και ομάδων από φοιτητές και νέους ερευνητές.

Ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Σπύρος Αρσένης σχολίασε τα αποτελέσματα: «Στον φετινό διαγωνισμό, μας χαροποιεί το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής στην πολύ επίκαιρη κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία. Μάλιστα κάποιες από τις προτάσεις αφορούν ιδιαίτερα ώριμα επιχειρηματικά σχέδια. Θεωρούμε επίσης σημάδι ωριμότητας το γεγονός ότι σε πέντε από τις είκοσι ομάδες επικεφαλής είναι γυναίκες. Πέραν της πρόκρισης στον διαγωνισμό, όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν να συμμετέχουν σε μια σειρά δράσεων ενημέρωσης, δικτύωσης και καθοδήγησης. Ήδη την περασμένη Τρίτη διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία την θεματική ημερίδα για συμμετέχοντες στον τουρισμό, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Η συμμετοχή στην αντίστοιχη ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ήδη υψηλή. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποσταλούν προσκλήσεις για ημερίδες στον πολιτισμό, την ενέργεια, την υγεία και την αγροδιατροφή».

Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο των προτάσεων της 2ης φάσης από την οποία θα προέλθει και η τελική λίστα των φιναλίστ του διαγωνισμού

-Διαφήμιση-