Πόλος έλξης το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου

Εκθέτει πάνω από 100.000 έντομα διαφορετικών τάξεων

Το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου είναι το μοναδικό στο είδος του στη χώρα μας, είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο ιδιωτικό μουσείο">εντομολογικό μουσείο των Βαλκανίων και είναι γνωστό στον επιστημονικό κόσμο της Ελλάδας και του εξωτερικού που ασχολείται με το αντικείμενο.

Είναι ανοιχτό για το κοινό από το 1987 και δέχεται κατ’ έτος πάνω από 5.000 επισκέπτες. Παράλληλα, πολλοί εντομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, το επισκέπτονται για ενημέρωση και προσδιορισμό των ειδών. Ιδρυτής του Εντομολογικού Μουσείου Βόλου είναι ο Δρ. Αθανάσιος Κουτρούμπας. Το μουσείο διαρκώς εμπλουτίζεται με νέα είδη και περιλαμβάνει πάνω από 100.000 έντομα διαφορετικών τάξεων.

Η πλειονότητα των εντόμων που εκτίθενται στο μουσείο είναι πεταλούδες (λεπιδόπτερα) που ανήκουν σε περισσότερα από 40.000 είδη, υποείδη και φυλές. Όλα τα εκθέματά του είναι ταξινομημένα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες της Συστηματικής Εντομολογίας και προέρχονται από όλες τις ηπείρους.

Το μουσείο συμβάλλει στην προβολή της πόλης του Βόλου, στην επιμόρφωση των πολιτών της και αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό της περιοχής. Περιλαμβάνεται στο βιβλίο των μουσείων του Δήμου Βόλου, αλλά και στο βιβλίο των ελληνικών ρεκόρ.

Το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο και οι επισκέψεις πραγματοποιούνται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού ή online επικοινωνία.