Πολύχρωμα λαχανικά για δημιουργικές κουζίνες καλλιεργεί αγρότης από τον Λαγκαδά

Γνωστός για τα πολύχρωμα λαχανικά που καλλιεργεί χρησιμοποιώντας παραδοσιακές ποικιλίες ο αγρότης Τηλέμαχος Βακουφάρης μίλησε στην ΕΡΤ για τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων τους που εκτός από το χρώμα ξεχωρίζουν και για τη γεύση τις οποίες προτιμούν οι σεφ που ειδικεύονται στην υψηλή γαστρονομία.

Μιλώντας από την Θεόπετρα Λαγκαδά ο καλλιεργητής που έχει σπουδάσει και μαθηματικός δηλώνει αγρότης που παράγει πολύχρωμα λαχανικά κατά παραγγελία για εστιατόρια ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με την επωνυμία «zarzavat».

Πολύχρωμα λαχανικά για δημιουργικές κουζίνες – Tι λέει στην ΕΡΤ ο αγρότης που καλλιεργεί τα ξεχωριστά ζαρζαβατικά

Όπως δήλωσε στους παρουσιαστές της εκπομπής Newsroom Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά παράγει στα κτήματά του, μεταξύ άλλων επτά είδη καρότων.

«Κάθε χρώμα στα λαχανικά μας δεν το προσθέτουμε εμείς με κάποια χημική χρωστική ουσία, αλλά το δίνει η φύση. Τα μωβ καρότα έχουν περισσότερη ανθοκυανίνη. Τα κίτρινα καρότα έχουν περισσότερο βιταμίνη Α», εξήγησε ο κ. Βακουφάρης.

Πολύχρωμα λαχανικά για δημιουργικές κουζίνες – Tι λέει στην ΕΡΤ ο αγρότης που καλλιεργεί τα ξεχωριστά ζαρζαβατικά

Και όπως τόνισε το όλο το εγχείρημα για την καλλιέργεια ζαρζαβατικών ξεκίνησε από την γιαγιά του. «Καλλιεργούμε κάτι το οποίο να έχει αειφορία και μπορούμε να κάνουμε σποροπαραγωγή», πρόσθεσε.

Όπως είπε εκτός από τους ιδιώτες κατά κύριο λόγο πελάτες του είναι gourmet εστιατόρια στην Ελλάδα που αναζητούν κάτι το διαφορετικό.

«Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα εισαγόμενα λαχανικά του εξωτερικού» σημείωσε διευκρινίζοντας ότι είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα διαδεδομένα λαχανικά.

Πηγή: ertnews.gr