Προεκλογικές περιοδείες με άρωμα «αγροτικό», στη Δυτ. Ελλάδα

Την τιμητική του έχει τις τελευταίες ημέρες, ο πρωτογενής τομέας της Δυτική Ελλάδα, καθώς εν όψει των ευρωεκλογών, έχει ενταθεί η συχνότητα των επισκέψεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη σε Ηλεία και Αχαΐα. Το ζητούμενο ωστόσο είναι,  το έκδηλο ενδιαφέρον για τα αγροτικά ζητήματα και τα προβλήματα των αγροτών να μην περιοριστούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις. 

Στη Μανωλάδα, κατά τη συνάντησή του με παραγωγούς φράουλας, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην διαδικασία της διαβούλευσης για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς πλέον θα συμπεριληφθούν καλύψεις και για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες που τους αφορούν άμεσα. Για το θέμα αυτό τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ασφαλιστική κουλτούρα για να μη ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία όπου σε μη ασφαλισμένους καταβλήθηκαν περίπου 17 εκατομμυρίων. Επιπλέον, όπως έχει κάνει και με άλλα προϊόντα, τους προέτρεψε να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Φράουλας, ενώ τους ζήτησε παρατηρήσεις και προτάσεις για να βελτιωθεί το μοντέλο της συμβολαιακής γεωργίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών, ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί το σύνολο των παραγωγών της Ηλείας, χωρίς ωστόσο, όπως μας λένε οι πληροφορίες, να ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο για τη συνολική και αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Σε άλλη επίσκεψη του σε κτηνοτροφική μονάδα εκτροφής προβάτων στην Αχαΐα  ο υπουργός επισήμανε τη συμβολή της ζωικής παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε τις δυνατότητες που έχει για περαιτέρω ανάπτυξη.