Προβληματισμός για τον Ροδίτη στην Αχαΐα

Αμπελώνες
ampelones-aigialeias
-Διαφήμιση-
gaia-sense
Σημαντικό πλήγμα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή του Νομού Αχαΐας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να έχει δεχθεί ο Ροδίτης, ο οποίος αποτελεί τη βασική ποικιλία οινοποιήσιμου σταφυλιού στην περιοχή.

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει ο τρύγος και για την αποφυγή διάφορων ασθενειών ήδη οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει τους αναγκαίους ψεκασμούς, με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας, Γιώργο Παλαιολόγο, τα προβλήματα στον Ροδίτη είναι μεγάλα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα σε διάφορες περιοχές, όπως στην Ωλενία, οι παραγωγοί να έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για σάπισμα του καρπού.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Όπως μας εξήγησε η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Αχαΐας, Μάρθα Λιαρομάτη, οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή ευνοούν την εκδήλωση ασθενειών, γεγονός που οδηγεί τους παραγωγούς στη λήψη μέτρων για την προστασία της καλλιέργειας του Ροδίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον βαθμό ποιότητας του κρασιού.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα