Σε πρώτο πλάνο η Φάβα Φενεού

Έγινε ΠΓΕ με τη βούλα της Κομισιόν η Φάβα Φενεού
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Εκδήλωση για την καταχώρηση της «Φάβας Φενεού» (FavaFeneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ), θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, με την παρουσία του Επιτρόπου Hogan και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Θα προηγηθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν ο Hogan και ο Β. Αποστόλου.

Κώστας Παπαβασιλείου, πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου
Κώστας Παπαβασιλείου, πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου

«Εμείς ανταποκριθήκαμε σε κάλεσμα του γ.γ. Χαράλαμπου Κασίμη, ο οποίος μας μίλησε για την εκδήλωση αυτή», λέει στο ypaithros.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει προβολή και της δουλειάς που έκανε η Ένωση σε συνεργασία με τον Δήμο. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την προβολή, που γίνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο και εμβέλεια. Αυτό να γίνει υπεραξία για τον παραγωγό, για την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη, με καθετοποίηση της παραγωγής αλλά και ότι σημαίνει αυτό για την προβολή πολλών ελληνικών προϊόντων».

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Παπαβασιλείου, μας είπε και για την σημασία αλλά και τις κινήσεις συνεργασίας που γίνονται με Ενώσεις όπως είναι ο Πελεκάνος, η ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, που παράγουν όμορα προϊόντα, «στην κατεύθυνση όλοι μαζί από κοινού και συγκροτημένα, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς». «Εμείς, έχουμε και τα φασόλια βανίλια Φενεού, που έχουν πάρει ΠΓΕ. Πλέον η αγορά ζητάει πολλά πράγματα και μόνο μέσα από συνέργειες μπορούμε να ανταποκριθούμε. Καλούμε και άλλες όμορες Ενώσεις σε συνεργεία, γιατί είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των προϊόντων ΠΓΕ (όπως όσπρια, φάβα)», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: Φάβα Φενεού: Νέες προοπτικές στους παραγωγούς

-Διαφήμιση-