Σε σταθερή τροχιά ανόδου το βιολογικό κρέας στη Γαλλία

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης κρέατος

Σε σταθερή τροχιά ανόδου το βιολογικό κρέας στη Γαλλία

Σταθερή είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας βιολογικού κρέατος της Γαλλίας, η οποία σημείωσε αύξηση της παραγωγής της τάξης του 8% για το 2015, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης κρέατος της χώρας, Interbev.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το βιολογικό πρόβειο κρέας, το οποίο μετά την κατακόρυφη άνοδο που σημείωσε το 2014, παρουσίασε μικρή πτώση το περασμένο έτος. Όσον αφορά στις πωλήσεις, το 51% των ποσοτήτων βιολογικού κρέατος διατέθηκε σε σούπερ μάρκετ και το 15% σε κρεοπωλεία.

Η Interbev είναι πεπεισμένη ότι η ζήτηση για βιολογικό κρέας θα συνεχίσει να αυξάνεται στη Γαλλία, επισημαίνοντας πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κατανάλωσαν βιολογικό κρέας πέρυσι, αύξηση της τάξης του 11% σε σχέση με το 2014.

“YX”