Σίφνος: Αυλαία για το «10ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας Ν.Τσελεμεντές» (φωτό)

Σίφνος: Αυλαία για το «10ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας Ν.Τσελεμεντές»

Ως το «καλύτερο, από όσα έχουν διοργανωθεί έως τώρα στη Σίφνο» περιέγραψε στο ypaithros.gr (που βρέθηκε στην εκδήλωση), ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ανδρέας Μπαμπούνης το επετειακό “10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές” που έλαβε χώρα στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα από τις 8-10 Σεπτεμβρίου. Τόνισε δε, ότι «είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου», καθώς το φεστιβάλ υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν πάνω από 6.000 άτομα, για να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές συνταγές τόσο της Σίφνου όσο και άλλων νησιών των Κυκλάδων από επαγγελματίες μάγειρες και σεφ που βρίσκονταν «εν δράση» στα αντίστοιχα περίπτερα του κάθε νησιού.

img_5453

Ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες του 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές, έκανε η παρουσία περιπτέρων από άλλα μέρη της χώρας όπως η Ευρυτανία, η Φωκίδα και η Κοζάνη αλλά και από ξένες χώρες όπως η Ιταλία, η Ρωσία και η Ολλανδία. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Ανδρέας Μπαμπούνης, «η συμμετοχή και ξένων χωρών αποτελούσε ένα όραμα για εμάς που σε συνεργασία και με τον πολιτιστικό σύλλογο Σίφνου, που ήταν και ο εμπνευστής του φεστιβάλ, έγινε πραγματικότητα και έτσι δεν είναι απλά μια πανκυκλαδική ή πανελλαδική αλλά για μια πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

«Για τον Έλληνα το καλό φαγητό είναι το Α και το Ω» δήλωσε ο δήμαρχος της Σίφνου στο ypaithros.gr κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για «τα εξαιρετικά προϊόντα και εδέσματα που παρασκευάζονται στο νησί του αρχιμάγειρα  Νικόλαου Τσελεμεντέ και που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο».

Σίφνος: Αυλαία για το «10ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας Ν.Τσελεμεντές»

Τέλος οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις παραδοσιακών εθίμων και τεχνών (αγγειοπλαστική, ψαθοπλαστική και τέλεση παραδοσιακού γάμου), εκθέσεις φωτογραφίας και λαογραφικού υλικού,  να γευτούν τοπικά προϊόντα και κεράσματα στο μικρό παζάρι του Αρτεμώνα  καθώς και να συμμετάσχουν στα θαλασσομαγειρέματα (Παρασκευή Σιφνέικων συνταγών, δίπλα στην θάλασσα για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ).

  • Θεοδόσης Παπανδρέου, Κυριάκος Λάμπρου