Σημαντικά βελτιωμένη η φετινή εικόνα στις βιολογικές μπανάνες στις ΗΠΑ

«Πέρυσι, οι περιοχές καλλιέργειας βιολογικής μπανάνας επλήγησαν από μια καταστροφική καταιγίδα. Ευτυχώς, η μητέρα φύση είναι ευγενική μέχρι στιγμής φέτος και η προσφορά είναι πολύ ανώτερη σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρυσι» δηλώνει στο Fresh Plaza η Mayra Velazquez de Leon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Organics Unlimited, με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Πρόκειται για την κορυφαία οικογενειακή εμπορική εταιρεία βιολογικών μπανανών της Αμερικής, η οποία δραστηριοποιείται με επιτυχία στην καλλιέργεια και τη διανομή του προϊόντος.

Εκτός από το Μεξικό, οι βιολογικές μπανάνες Cavendish της Organics Unlimited προέρχονται επίσης και από τον Ισημερινό, σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί μια αξιόπιστη και συνεχής ροή διαθεσιμότητας όλο τον χρόνο. Παράλληλα, η γενικότερη βιολογική παραγωγή μπανάνας προέρχεται επίσης από το Περού και την Κολομβία. Η διατήρηση αυτού του υγιούς επιπέδου προσφοράς για τις βιολογικές μπανάνες βρίσκει ανταπόκριση στη ζωηρή ζήτηση που υπάρχει για το προϊόν. «Τα βιολογικά δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης» τονίζει η Velazquez de León.

«Σήμερα, ο καταναλωτής είναι τόσο ευαισθητοποιημένος τόσο για την υγεία όσο και για τα κοινωνικά θέματα. Προβλέπουμε ότι η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα θα συνεχίσει να αυξάνεται, με τον παράγοντα διαφοροποίησης [σε σύγκριση με τα συμβατικά τρόφιμα] να είναι οι κοινωνικά υπεύθυνες μάρκες που μπορούν να αποδείξουν στους καταναλωτές ότι έχουν θετικό αντίκτυπο [στο περιβάλλον] μέσω των αγορών τροφίμων τους».