Σχέδια για ρύζι με ονομασία προέλευσης από τους ορυζοκαλλιεργητές των Φερών

Στη δημιουργία οργανωμένης ομάδας ορυζοκαλλιεργητών προκειμένου το ρύζι που καλλιεργείται στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή των Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, να αποκτήσει ονομασία προέλευσης στοχεύουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια μεγαλώνει, και ήδη φέτος αυξήθηκε κατά 1.500 στρέμματα. Μάλιστα, για την φετινή χρονιά το ρύζι που θα συγκομιστεί αναμένεται να φτάσει σε ποσότητα τους 5.000 τόνους.

Οι ποσότητες που παράγονται κατά την τελευταία πενταετία που καλλιεργείται το ρύζι στις Φέρες, παραδίδονται αποκλειστικά σε ορυζόμυλους της περιοχής Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια μέρος αυτών τυποποιείται και εξάγεται σε ανατολικές χώρες.

Κάποια ποσότητα διοχετεύεται ως σπόρος, καθώς διαθέτει άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου της περιοχής και ορυζοκαλλιεργητής, Κώστας Αλεξανδρής.

«Θέλουμε άμεσα και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Εβρίτης καταναλωτής να μπορεί να βρει στο ράφι, το δικό μας ρύζι» σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Πηγή: ΕΡΤ