Χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στήριξης των οινοπαραγωγών της Λαμίας

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και με στόχο τη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ανέλαβε την πρωτοβουλία και υπέβαλε πρόταση έγκρισης προγράμματος υποστήριξης για την προώθηση των οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Στερεάς στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε συνεργασία με 19 οινοπαραγωγούς, πέτυχε την έγκριση χρηματοδοτικού προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 1.302.401 ευρώ και διαρκείας δύο ετών. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν έχουν σχέση με τη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, ταξίδια οινοποιών στις χώρες-στόχους και εκπαιδευτικά ταξίδια διαμορφωτών γνώμης σε οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, σύντομα θα δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα και θα γίνει προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δήλωσή του στα τοπικά Μέσα, ο περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο «αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας. Απώτερος στόχος μας είναι η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Τέλος, το χρηματοδοτικό σχήμα προβλέπει 70% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση 27% από εθνική συμμετοχή και 3% ίδια συμμετοχή των οινοπαραγωγών, «την οποία όμως θα καλύψει η περιφέρεια».