Ζώντας την Ισπανική Περμακουλτούρα – Βίντεο από φοιτητή του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων

-Διαφήμιση-

Ο Άγγελος Τσολακίδης, φοιτητής της Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων της Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ολοκλήρωσε με επιτυχία μέσω του προγράμματος Erasmus+ την Πρακτική του Άσκηση στην εταιρεία Xeración, Valencia στην πόλη Gandia της Ισπανίας.

Έστειλε ένα βίντεο με ενδιαφέρουσες εικόνες και βίντεο που αποτυπώνουν την καθημερινότητά του καθώς επίσης των Ισπανών στην ομάδα Erasmus+ΔΠΘ που ετοίμασε ο ίδιος και σχολιάζει την εμπειρία του: «Ως τελειόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., άδραξα την ευκαιρία του Erasmus+ Traineeship, τόλμησα να βγω έξω από την ζώνη άνεσής μου και κέρδισα γνώσεις και εμπειρία πάνω σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες Μ.Κ.Ο. στα νοτιοανατολικά παραλία της όμορφης Ισπανίας. Ζώντας για τρεις μήνες στην περιοχή της Βαλένθια, ήρθα σε επαφή με την ισπανική κουλτούρα, την γλώσσα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Συνεργάστηκα με την νεολαία της περιοχής, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και πέρασα ένα απ’ τα ομορφότερα δημιουργικά καλοκαίρια μου. Έμαθα περισσότερα για την Ανακύκλωση, την Περμακουλτούρα και τις Βιοκατασκευές χτίζοντας σπίτι από λάσπη και Πέλετ, αγάπησα και προστάτευσα την ισπανική φύση συμμετέχοντας σε περιπατητικές και ποδηλατικές περιπολίες για πρόληψη πυρκαγιών και εξωραϊσμό άλσων, πάρκων και ακτών. Μα πάνω απ’ όλα, εξελίσσοντας επικοινωνιακές δεξιότητες και εφαρμόζοντας μεθόδους αφύπνισης περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, νέοι ορίζοντες άνοιξαν πια για μένα. Για όλα αυτά αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και πληρότητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους με στήριξαν στο ταξίδι αυτό, ιδιαίτερα ανθρώπους από την ΜΚΟ Xeracion Valencia, από το τμήμα Δασολογίας και διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, και από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Erasmus+ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης» κλείνει το μήνυμά του.

-Διαφήμιση-