Διαβάστε στην «ΥΧ»: Πέπλο θανάτου σκεπάζει την κτηνοτροφία

agelada ozodis

-Οζώδης Δερματίτιδα

Τρόμος, απόγνωση και οσμή θανάτου στα μαντριά

Στο χείλος της αβύσσου οι κτηνοτρόφοι, με την ΕΕ να βυθίζεται στη… συνήθη γραφειοκρατία της

-Το νερό… νεράκι θα πουν οι αγρότες το 2017

Έρχεται διπλή χρέωση για το αρδευτικό νερό με σταθερό τέλος ανά στρέμμα και μεταβλητό ανά κυβικό

-«Το ταξίδι προς την Ιθάκη συνεχίζεται»

 Άρθρο του Νίκου Γκίζα, προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας- Φιλιππιάδας

-«Υβριδικό» σύστημα για τον υπολογισμό των εισφορών των αγροτών το 2017

Με βάση τα εισοδήματα του 2015 ο υπολογισμός για το πρώτο εξάμηνο

«Κλείδωσε» η αύξηση των ασφαλίστρων υγείας στο 6,95% από τη νέα χρονιά

-Κλείνουν εκκρεμότητες σε βιολογική, σπάνιες φυλές και ολοκληρωμένη τεύτλων

Τις παρτίδες από τις ΔΑΟΚ αναμένει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να ξεκινήσει τις πληρωμές

Από τη Δευτέρα στο ταμείο οι δικαιούχοι παραγωγοί

 

-Όλο και ψηλότερα οι τιμές στο κριθάρι για μπύρα στη διεθνή αγορά

Προσδοκίες παραγωγών ενόψει νέων συμβάσεων με τις ζυθοποιίες, ερωτηματικά για τις προθέσεις της Φιξ στη συμβολαιακή

-Βάζει υψηλότερα τον πήχη φέτος το φιστίκι

Μικρή, αλλά ποιοτική η παραγωγή, που γεννά ελπίδες για καλύτερες τιµές

Διαβάστε ακόμα:

-Τι προτείνουν συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών για τη συνδεδεμένη στα ακρόδρυα

-Tυροκομείο Αρβανίτη: Το μανούρι ΠΟΠ, με τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή και η χρυσή πρωτιά στα INTERNATIONAL CHEESE AWARDS 2016

-Tσάι του βουνού: Μια καλλιέργεια που αποδίδει, αν τη φροντίζεις

-Κερκόπορτα μικροβίων τα εμπορευματοκιβώτια

Συναγερμός από τον FAO για την παγκόσμια αγροτική παραγωγή

-Η καλλιέργεια αµυγδάλων μπορεί να «ξεθώριασε» στην ανατολική Κρήτη, η σουµάδα όµως παραµένει έθιµο

-Τα μελισσοσμήνη κάνουν… διακοπές στη Θάσο: Οι 3.000 τόνοι μέλι που παράγονται στο νησί είναι το 1/3 της εγχώριας παραγωγής

ΑΓΟΡΑ

Μέχρι και τριπλάσια από την τιµή παραγωγού πουλάνε το ροδάκινο οι χονδρέµποροι

Ο… χορός της ψαλίδας από το χωράφι στο ράφι καλά κρατεί

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Η βιολογική γεωργία μπορεί να κάνει τα υποβαθμισμένα εδάφη γόνιμα

Η χρήση καινούργιων «εργαλείων» αλλάζει τα δεδομένα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νίκος Βλάχος, πρόεδρος Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας: «Οι λαθρέμποροι διαλύουν ακόμα και την ποιότητα των κρασιών μας»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανοδικά οι βάσεις στις Σχολές Αγροτικού και «Πράσινου» Ενδιαφέροντος

Oι υψηλότερες απαιτήσεις οδηγούν σε πιο ποιοτικά στελέχη

NEOI AΓΡΟΤΕΣ

«Συνειδητά, και όχι λόγω κρίσης, ακολούθησα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου»

Η 25χρονη Μυρτώ Λύκα από το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και η φάρμα των 1.000 ζώων

01-48.indd