Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΒΖ δρομολογούν οι τευτλοπαραγωγοί εάν δεν πληρωθούν

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΒΖ δρομολογούν οι τευτλοπαραγωγοί εάν δεν πληρωθούν
-Διαφήμιση-
Delegate

Νομικά ετοιμάζονται να κινηθούν οι τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες της χώρας προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), την οποία και κατηγορούν για εμπαιγμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες δηλώνουν «εξαγριωμένοι», λόγω της τροπής που πήρε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 1/12 συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΒΖ. Παρότι προσήλθαν κανονικά στον χώρο της συνάντησης, ενημερώθηκαν με καθυστέρηση ότι τα στελέχη της διοίκησης βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους επέστρεψαν στον χώρο, «ούτε μισή ώρα μετά την ενημέρωση βρήκαν τη διοίκηση στα γραφεία» όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης.

Όπως έκανε γνωστό, την Δευτέρα 5/12 θα δώσουν στη διοίκηση της ΕΒΖ τελεσίγραφο για την – ως τις 9/12 – εξόφλησή τους με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για την περσινή καμπάνια και την καταβολή τουλάχιστον του 60% της φετινής καμπάνιας μέχρι τις 30/12.

-Διαφήμιση-

«Αν δεν μας εξοφλήσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας τα οφειλόμενα του 2015, τη Δευτέρα 12/12 θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα» επισήμανε ο κ. Μπογιαννίδης.

Τόνισε ακόμη ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης υπογραφών από τευτλοπαραγωγούς, ώστε εάν «μέχρι την 30/12 δεν πάρουμε τουλάχιστον το 60% των 13 εκατ. ευρώ της φετινής καμπάνιας, αρχές του 2017 να κινηθούμε νομικά, με τον δικηγόρο μας να είναι ήδη ενημερωμένος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ