Δυτική Θεσσαλία: Αβγά με παράδοση από την επιχείρηση του Άρη Μπουρούση

Κληρονόμησε την παράδοση, προχώρησε σε εκσυγχρονισμό, αισιοδοξεί για το μέλλον

Δυτική Θεσσαλία: Αβγά με παράδοση από την επιχείρηση του Άρη Μπουρούση
-Διαφήμιση-
Delegate

Η επιχείρηση «Αβγά Μπουρούση» δραστηριοποιείται για περισσότερο από μισό αιώνα (λειτουργεί από το 1960) στον κλάδο της παραγωγής και εμπορίας αβγών συσκευασμένων και χύμα, καλύπτοντας ουσιαστικά τις ανάγκες της αγοράς της Δυτικής Θεσσαλίας. Σήμερα, η εταιρεία έχει περάσει στη νέα γενιά, με τον Άρη Μπουρούση να θέτει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων σε μια δύσκολη αγορά.

Η μονάδα στεγάζεται σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο 4ο χιλιόμετρο του δρόμου Καρδίτσα – Μέλισσα, και έχει δυναμικότητα 6.000 κότες παραγωγής που διαβιούν σε συστοιχίες κλωβών νέου τύπου, σύμφωνα με την τελευταία κοινοτική νομοθεσία. Διαθέτει, επίσης, όλες τις πιστοποιήσεις και τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, ώστε να προσφέρει ασφάλεια και εγγύηση στα αβγά που παράγει, τα οποία διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ της Καρδίτσας, αλλά και των Τρικάλων.

Τις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αβγά Μπουρούση» επισκέφθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και, παράλληλα, να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Άρη Μπουρούση, «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι οι συνεχείς εισαγωγές και τα ‘‘βαφτίσια’’ που γίνονται», ενώ υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι στα συσκευασμένα αβγά η ένδειξη για την ελληνικότητα του προϊόντος είναι η κλασική EL». Αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι να βρεθεί τρόπος για την επιδότηση των ζωοτροφών, καθώς η επιμονή του για υγιεινές ζωοτροφές είναι κοστοβόρα.