Ε.Κ.Ε.: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να εργαστούν περιστασιακά χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους

Η θέση της Ε.Κ.Ε. για το Κομφούζιο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πρόσκληση στους εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε κονσερβοποιίες το καλοκαίρι απευθύνει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως πλέον η εποχιακή εργασία δεν αφαιρεί τα δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων.

Ειδικότερα, και όπως επισημαίνει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), μέχρι σήμερα πολλοί ενδιαφερόμενοι επιθυμούσαν να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού. «Δυστυχώς όμως αυτό ήταν αδύνατο γιατί με την εποχιακή αυτή εργασία έχαναν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένων ανέργων». Και συμπληρώνει: «Το πρόβλημα αυτό λύθηκε με μια πολύ σημαντική διάταξη που περιλαμβάνεται στον Ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή».

-Διαφήμιση-

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 92 του Νόμου αυτού αναφέρει: Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

«Έτσι κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή» σημειώνει η Ε.Κ.Ε.

-Διαφήμιση-
Delegate