Στην Ιταλία υπάρχει μια τράπεζα που ζητά εγγύηση τυριά (Βίντεο)

Στην Ιταλία υπάρχει μια τράπεζα που ζητά εγγύηση τυριά (Βίντεο)
-Διαφήμιση-
Delegate

Στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας, μια παραδοσιακή τράπεζα που ονομάζεται Credito Emiliano, δίνει χρήματα στους παραγωγούς τυριού και σαν εγγύηση δεν ζητά λεφτά ή ακίνητα, αλλά το πανάκριβο προϊόν τους, τη γνωστή σε όλους μας parmigiano-reggiano (τυρί παρμεζάνα).

Η Emilia-Romagna είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο γάλα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό το τυρί είναι ένα κερδοφόρο τοπικό εμπόρευμα. Τα στρογγυλά κεφάλια του, οι ρόδες του parmigiano-reggiano, αξίζουν χιλιάδες ευρώ, καθιστώντας το ασφαλές στοίχημα για τις τράπεζες που δανείζουν τους παραγωγούς.

-Διαφήμιση-

Και επειδή η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών, θεωρείται από την Credito Emiliano ιδανικό για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Για να διατηρήσει το τυρί ασφαλές, και νόστιμο, η τράπεζα το αποθηκεύει σε μια τοπική αποθήκη.

Όπως λέει αστειευόμενος ο Γενικός διευθυντής της Roberto Frignani: «Προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα».

Πηγή: siamagazin.com