Χ. Κασίμης: Σε 10 ημέρες η προδημοσίευση και τον Ιούνιο η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης

Χ. Κασίμης: Σε 10 ημέρες η προδημοσίευση και τον Ιούνιο η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το πολύ σε 10 ημέρες θα πραγματοποοηθεί η προδημοσίευση των Σχεδίων Βελτίωσης. Αυτό ανέφερε στην ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης των Μικρών Κυκλαδονήσων», ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης. Επίσης έκανε γνωστό ότι η προκήρυξη του Μέτρου θα γίνει – βάσει του προγραμματισμού – τον Ιούνιο.

Ο κ. Κασίμης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι έχει ετοιμαστεί το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις ομάδες παραγωγών, ενώ η σχετική δράση θα προκυρηχθεί στις αρχές Ιουνίου.

Πριν το καλοκαίρι επίσης – σύμφωνα με τον ίδιο – οι περιφέρειες θα προκηρύξουν ο μέτρο της αγροτικής οδοποιίας το θεσμικό πλαίσιο του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα ετοιμάζεται – όπως έγινε γνωστό – το θεσμικό πλαίσιο για το νέο LEADER οι προκυρήξεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη καλοκαιριού.

Τέλος σύμφωνα με τον Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων τα μέτρα της Νιτρορύπανσης και της Καινοτομίας θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η ημερίδα

Να σημειωθεί ότι η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΑΑ 2014-2020.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήσει o Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, Πασχάλης Συρίγος. Ομιλητές της ενημερωτικής ημερίδας θα είναι στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης & Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014 – 2020 και του ΕΠΑλΘ 2014 – 2020.

Τέλος, στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν οι επενδυτικές προτεραιότητες για τον πρωτογενή τομέα, οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών, καθώς και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες μέσω των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων (CLLD /LEADER). Θα ακολουθήσει συνοπτική παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020.

-Διαφήμιση-
Delegate