Ξεπληρώνει τους παραγωγούς ενώ παλεύει για την επιβίωση του ο Όμιλος Σκλαπάνη

Ξεπληρώνει τους παραγωγούς ενώ παλεύει για την επιβίωση του ο Όμιλος Σκλαπάνη
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Mε τακτοποιημένο το σύνολο σχεδόν των υποχρεώσεών του απέναντι στους αγρότες, αλλά και τον κλοιό από το ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργαζόταν τα τελευταία χρόνια να στενεύει επικίνδυνα, προσέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους πιστωτές του ο όμιλος Σκλαπάνη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «ΥΧ», η εν λόγω ξένη τράπεζα προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα από παλαιότερο δάνειο, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να δεσμευθούν για 15 μέρες οι λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία της SKL. Το γεγονός αυτό στενεύει, όπως είναι φυσικό, τα περιθώρια κινήσεων του ομίλου, ο οποίος την ίδια στιγμη βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τις εγχώριες τράπεζες, διεκδικώντας αναδιάρθρωση του δανεισμού του. Το ύψος του δανεισμού, όπως έγραψε στο προηγούμενο φύλλο η «ΥΧ», ανέρχεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στα επίπεδα των 30 εκατ. ευρώ.

-Διαφήμιση-

Οι ελληνικές τράπεζες, από την πλευρά τους, φαίνονται διατεθειμένες να δώσουν χρόνο και ανάσα στην επιχείρηση, θέτοντας ωστόσο ως βασική προϋπόθεση την υποβολή ενός business plan που θα εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της. Ποια μορφή θα έχει το πλάνο αυτό –αν, για παράδειγμα, θα κριθεί απαραίτητη η ύπαρξη ενός «στρατηγικού επενδυτή», όπως αρκετοί προεξοφλούν στην αγορά– μένει να φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενδεχομένως και μέρες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-
Delegate