Zootechnia: Ημερίδα του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. για την καινοτομία και την αύξηση προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα ζωικής παραγωγής

Zootechnia: Ημερίδα του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. για την καινοτομία και την αύξηση προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα ζωικής παραγωγής

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο πλαίσιο της Zootechnia 2017, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και αύξηση Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα Ζωικής Παραγωγής», την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ., στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα C του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός».

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ     

10:00-10:30      Προσέλευση – Εγγραφές

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

10:30-10:40      Χαιρετισμός του Προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κ. Σπ. Μάμαλη      

10:40-11:00      Χαιρετισμός του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου

11:00-11:10      Χαιρετισμός του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Βασιλείου Κόκκαλη

11:10-11:20      Χαιρετισμός του π. Γενικού Γραμματέα και Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Δημήτριου Μελά

11:20-11:30      Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεοφάνη Παπά και εισαγωγική ομιλία με θέμα «Καινοτομία και αύξηση προστιθεμένης αξίας στα γαλακτοκομικά προϊόντα»

ΟΜΙΛΙΕΣ

11:30-11:40      Πέτρος Ανδρουλάκης, PhD Κτηνίατρος, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, Υγιεινολόγος Τεχνολόγος Τροφίμων – Ειδικός Μικροβιολόγος, «Πιστοποίηση νέου προϊόντος Π.Ο.Π. – Π.Γ.Ε.»

11:40-11:50      Θεoφύλακτος Μασούρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γαλακτοκομίας, Γ.Π.Α., «Το ελληνικό γάλα πρώτη ύλη για παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων»

11:50-12:00      Στυλιανός Δρυς, Γεωπόνος, MSc, Δ/νων Σύμβουλος της foodstandard Α.Ε., «Ελληνικά τυροκομικά προϊόντα: Χρηματοδότηση καινοτομιών και επενδύσεων εξοπλισμού, οργανωτικά σχήματα και προϊοντική υπεραξία»

12:00-12:10      Ευαγγελία Τζουμάκα, Μονάδα Α΄, Ε.Υ.Δ. Π.Α.Α., «Επενδύσεις στο Γεωργικό Τομέα και Αύξηση Προστιθέμενης Αξίας»

12:10-12:20      Ιωάννης Μποζιάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Καινοτομία και προστιθέμενη αξία στα αλιευτικά προϊόντα»

12:20-12:30      Δημήτριος Γαλαμάτης, Κτηνίατρος Α.Π.Θ., MSc, PhD – Μεταδιδακτορικός ερευνητής εργαστηρίου Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., «Ελληνικό Αυγό: Πως θα γίνει το δικό μας success story»

12:30-12:40      Αθανάσιος Γκαρσέν, Dr, Προϊστάμενος του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, Υπ.Α.Α.Τ., «Η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών φυλών παραγωγικών ζώων σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον»

12:40-12:50      Ζέλιος Μπόρας, Μεταποιητής βουβαλίσιου κρέατος, «Μεταποίηση και Εμπορία βουβάλου ως επιχειρηματική δραστηριότητα»

12:50-13:00      Ιωάννης Καζόγλου, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής φυλής Βοοειδών, «Προοπτικές των προϊόντων της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών»

13:00-13:10   Δρ. Γεώργιος  Καραθόδωρος, Μηχανικός Πληροφορικής – MSc MIS  «Internet of Things. Σημασία και χρήση στην Κτηνοτροφία- Γεωργία»

13:10-15:00      Ερωτήσεις – Συζήτηση