Στον τομέα του ελαιολάδου επεκτείνεται η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην ομάδα, ώστε να αποκτήσει δυναμική

elia-dentro

Τις δραστηριότητές της στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου, με σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους παραγωγούς και της περαιτέρω ανάδειξης του προϊόντος, επεκτείνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες, ώστε η Ομάδα Ελαιολάδου να αποκτήσει το δικό της αυτόνομο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα είναι υπό τη σκέπη της ΟΠ Αμαλιάδας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η ΟΠ έχει καθιερωθεί στα προϊόντα της βιομηχανικής ντομάτας και της Κορινθιακής σταφίδας, ενώ είναι ήδη αναγνωρισμένη και για το προϊόν του ελαιολάδου. Αριθμεί 274 ελαιοπαραγωγούς-μέλη, ενώ στόχος είναι να αυξηθεί ο παραπάνω αριθμός, για να αποκτήσει η Ομάδα δυναμική.

Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν είναι μέλη αυτήν τη στιγμή, καλούνται να μεταβούν στα γραφεία της στην Αμαλιάδα και να υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής. Μάλιστα, οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να προχωρήσουν την εγγραφή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Χρήστος Βαλιανάτος, στόχος είναι να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός μελών, έτσι ώστε και οι εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου να έχουν μεγάλη συμμετοχή και να προκύψει ένα ισχυρό συμβούλιο.

Το επόμενο βήμα θα είναι η σύνταξη και υποβολή, από 1/1/2018, νέου τριετούς προγράμματος, το οποίο θα καταρτιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των ελαιοπαραγωγών και θα εστιάσει στην προμήθεια εφοδίων. Παράλληλα, θα δοθεί και η δυνατότητα πιστοποίησης ελαιοτριβείων και ελαιοπαραγωγών, αφού η Ομάδα έχει αναγνωριστεί και υλοποιεί το πρόγραμμα AGRO1.

Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε ότι όλοι οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να δουν με σοβαρότητα το εγχείρημα και να πλαισιώσουν την ΟΠ, έτσι ώστε με συντονισμένες προσπάθειες και όλοι μαζί να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό για τον κλάδο. Επιπλέον, δίδεται η δυνατότητα διεκδίκησης, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από κοινοτικά χρήματα, με την κατά γράμμα εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών.

«Θα υλοποιήσουμε τριετές πρόγραμμα δράσης και φυσικά, εφόσον επιτύχουμε να είμαστε μία ισχυρή Ομάδα, είναι αυτονόητο ότι θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις και να υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιανάτος.