Αντιθέσεις: Rafale

Με τα Rafale αλλάζουμε τα δεδομένα στο Αιγαίο

Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από τα Rafale

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας κάθε χώρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άσκηση πολιτικής αρχίζει και τελειώνει εκεί. Οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς μόνο όταν η Υγεία τους είναι διασφαλισμένη, αλλά και όταν ξέρουν ότι η κυβέρνησή τους κάνει το παν δυνατό για να αντιμετωπίσει τους εξωτερικούς εχθρούς.

Και η κίνηση της Ελλάδας να αποκτήσει τα γαλλικά Rafale έβαλε οριστικό τέλος στις επίμονες και προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν, εμφανώς πυροδοτούμενες από την οικονομική καταστροφή της Τουρκίας και την αλλαγή του ρεύματος στήριξής του, και άρα εμφανώς ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες.

Η μόνη απάντηση που μπόρεσε να δώσει ο «σουλτάνος», μέσω των media που ελέγχει, ήταν να ειρωνευτεί το γεγονός ότι τα Rafale ήταν μεταχειρισμένα και όχι καινούργια. Επί της ουσίας όμως, ξέρει ότι με την παρούσα συμφωνία, όχι μόνο η Ελλάδα έχει πλέον το πάνω χέρι στον αέρα, αλλά και έναν ισχυρό σύμμαχο στο έδαφος.

Η Γαλλία είναι μία υπερδύναμη, της οποίας τα συμφέροντα ευθυγραμμίζονται πλέον πλήρως με τα ελληνικά. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλύτερες από ποτέ και η πολιτική και στρατιωτική τους δύναμη ενισχυμένη σημαντικά.

Έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια αποχής και τουρκικής κυριαρχίας, η χώρα μας αναβαθμίζεται στο πολλαπλάσιο σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και εγγυάται στο ακέραιο την ασφάλεια των Ελλήνων και την εθνική μας κυριαρχία απέναντι στη μόνιμη τουρκική απειλή.

Και είναι λογικό για την Τουρκία να αντιδράει σπασμωδικά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη, γιατί είχε συνηθίσει να ελέγχει την κατάσταση στο Αιγαίο και να «παίζει» με τα νεύρα των Ελλήνων. Αυτό που δεν είναι λογικό όμως, αλλά τουλάχιστον λυπηρό, είναι με τη στάση αυτή να συντάσσεται η αντιπολίτευση και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε κάθε ευρώ που ξοδεύει το κράτος βλέπει χαμένες ΜΕΘ και σε κάθε ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας -και συνείδησης- επικοινωνιακές φιέστες.

Για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν κυβέρνησε ποτέ σωστά τη χώρα, αλλά και δεν έμαθε ποτέ από τα πολλά και καταστροφικά λάθη του.

Ε.Κ.

Η Ελλάδα μαστίζεται από τον κορωνοϊό -ναι, αλλά έχουμε Rafale. Πάνω από 100 πολίτες πεθαίνουν ημερησίως και το ΕΣΥ αδυνατεί να αντεπεξέλθει -ναι, αλλά έχουμε Rafale. Δημοσιογράφοι διώκονται επειδή αποκάλυψαν ένα σκάνδαλο για το οποίο υπήρξαν καταδίκες στην Αμερική -ναι, αλλά έχουμε Rafale. Αυτά είναι μόνο τρία από τα πάμπολλα παραδείγματα της πραγματικότητας που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, και την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει κάτω από το κόκκινο χαλί που έστρωσε για τα γαλλικά Rafale.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στην παράδοση της παράταξής του, αλλά και της οικογένειάς του, κρύβει την πικρή αλήθεια και παρουσιάζει μία ψεύτικη, γλυκιά εικόνα του εαυτού του. Ο πρωθυπουργός που μας έσωσε από τον κορωνοϊό, τώρα μας σώζει από τους Τούρκους.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο τα καινούργια-μεταχειρισμένα αεροσκάφη, αλλά ο τρόπος απόκτησής τους και το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί. Μία γρήγορη βόλτα στα φιλοκυβερνητικά Μέσα να κάνει κάποιος, θα νομίζει ότι οι Τούρκοι έχουν ήδη παραδοθεί και ετοιμάζονται να μας δώσουν πίσω την Κύπρο, τώρα που ήρθαν τα Rafale. Στην προσπάθειά του να κάνει επίδειξη, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης παρέκαμψε επιτροπές, όργανα, αξιολογήσεις και εισηγήσεις, όλους τους μηχανισμούς δηλαδή που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, και ξόδεψε αυθαίρετα τα λεφτά του ελληνικού κράτους για να αγοράσει πανάκριβα μερικά μεταχειρισμένα μαχητικά, σε μία συμφωνία που βαραίνει οικονομικά την Ελλάδα αλλά όχι τη Γαλλία, η οποία αμείβεται πλουσιοπάροχα για τα αεροσκάφη και… δεσμεύεται να βοηθήσει τη χώρα μας στα ελληνοτουρκικά.

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ βλέπει τη δημοτικότητά της να καταρρέει, οπότε κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει: Δημιουργεί εντάσεις και επικαλείται τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Έφτασε στο σημείο, δε, να κάνει σποτ προεκλογικού χαρακτήρα για τα Rafale, και μάλιστα με πλάνα που δεν είχαν δημοσιευτεί ούτε καν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό λέγεται πατριδοκαπηλία και ευτελισμός της σημαντικότητας της άμυνας της χώρας.

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα εθνικό ζήτημα από ένα κομματικό, τότε το ίδιο το έθνος γίνεται έρμαιο των επικοινωνιακών του παραστάσεων. Όμως η χώρα, στην παρούσα δύσκολη κατάσταση, χρειάζεται κυβερνητικό σχήμα. Όχι κυβερνητικό θίασο.

Ε.Σ.