ΕΕΕΔΕ για ευλογιά: Με έγκριση κτηνιατρικής αρχής και pcr σάλιου οι σφαγές αιγοπροβάτων το Πάσχα

Στο επίκεντρο της ζωονόσου της ευλογιάς των αιγοπροβάτων εξακολουθούν να βρίσκονται η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, οι Σέρρες, η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα όπως ανέφερε σήμερα η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή για τη Διαχείριση της Ευλογιάς. «Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να τη σταματήσουμε τη ζωονόσο. Είναι απαραίτητο όλοι να καταλάβουν ότι αν επαναληφθούν αυτά που έγιναν πέρυσι την περίοδο του Πάσχα θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες» τόνισε ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ και Συντονιστής της Επιτροπής ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο ΥΠΑΑΤ.
Ο ίδιος μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι ενόψει του Πάσχα δίνονται νέες οδηγίες και συγκεκριμένα θα επιτρέπονται σφαγές αιγοπροβάτων μόνο με έγκριση από την κτηνιατρική αρχή και Pcr σάλιου.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς ο κ. Πρωτοψάλτης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει υποψία για κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο καθώς και ότι αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα.









