“Ανάσα” στους παραγωγούς ελαιολάδου από την εναρκτήρια τιμή αγοράς της Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ

Στη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της μονάδας Τυποποίησης Ελαιολάδου στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου που πλέον επαναλειτουργεί, η ανακοίνωση ότι η τιμή ξεκινάει με 3 ευρώ και 50 λεπτά το κιλό, καλλιέργησε αισιοδοξία, λειτουργώντας σε ένα αρκετά σημαντικό βαθμό σαν αντίβαρο  στις  μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί από την μικρή παραγωγή, λόγω και των καιρικών συνθηκών που δεν ευνόησαν.

 “Ανάσα” ήρθε να δώσει στους παραγωγούς ελαιολάδου  η εναρκτήρια τιμή αγοράς από την Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε  με αφορμή και την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου και είχε πανηγυρικό  χαρακτήρα, με τον αγροτικό κόσμο του νησιού, να εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη σε ότι αφορά την τιμή, αλλά κυρίως την προσπάθεια το προϊόν να στηριχθεί και να λάβει τη θέση που του ανήκει στην παγκόσμια αγορά. Κάτι που ενισχύεται όπως είπαν και με την επαναλειτουργία της μονάδας τυποποίησης που είναι από τις πιο σύγχρονες και δυναμικές στη χώρα.  

«Η Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ έχει τη δυνατότητα να αγοράζει λάδι στην τιμή των 3,5 ευρώ το κιλό. Η τιμή είναι απολύτως μετρητοίς. Ο παραγωγός που θέλει να έρθει να μας δώσει το ελαιόλαδο μπορεί να εισπράξει τα χρήματά του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης.

«Εμείς καλούμε τους παραγωγούς να μας εμπιστευτούν. Να έρθουν σε μας. Να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στο κρητικό ελαιόλαδο την αξία που του αρμόζει», επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου ΑΒΕΕ Αντώνης Βασιλάκης.

 “Ανάσα” ήρθε να δώσει στους παραγωγούς ελαιολάδου  η εναρκτήρια τιμή αγοράς από την Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να  ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της μονάδας:

«Είναι η πρώτη φορά που στον τόπο μας υπάρχει η σύμπραξη αυτή μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων και ενός συνεταιρισμού. Του μεγαλύτερου, για να είμαστε ακριβείς, συνεταιρισμού αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Πιστεύουμε πάρα πολύ στο αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής», επισήμανε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου ΑΒΕΕ Αντώνης Βασιλάκης.

«Η ΕΑΣΗ ΑΒΕΕ είναι πλέον γεγονός. Η σύμπραξη δεν έγινε απλώς για να γίνει. Ο πήχης των προσδοκιών μπαίνει πολύ ψηλά. Η ΕΑΣΗ ΑΒΕΕ έγινε για να στηρίξει τον παραγωγό και να στηριχτεί από τον παραγωγό», σημείωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης.

 “Ανάσα” ήρθε να δώσει στους παραγωγούς ελαιολάδου  η εναρκτήρια τιμή αγοράς από την Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ

Για σύμπραξη-πρότυπο έκανε λόγο αναφορικά με την εταιρεία που δημιουργήθηκε από τους ιδιώτες επιχειρηματίες Αντώνη Βασιλάκη και Νίκο Γωνιανάκη, σε στενή συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος τόνισε: «Αυτός είναι ο δρόμος. Αυτό είναι αξιοποίηση της κοινωνικής περιουσίας. Είναι η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο ή εν προκειμένω με το συνεταιριστικό τομέα».

«Με τέτοιες κινήσεις, συμπράξεις, προσφέρονται θέσεις εργασίας, κοινωνικό μέρισμα και παράλληλα ζωή, πνοή στο συνεταιριστικό κίνημα, που η χώρα μας μέσα στην κρίση έχει τόσο πολλή ανάγκη», επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.