Αντιθέσεις: 100 ημέρες διακυβέρνησης ΝΔ

100 ημέρες ΝΔ όπως λέμε 100 ημέρες παραπλάνησης

100 ημέρες ΝΔ και ήδη βιώνουμε ανάπτυξη και κανονικότητα

Η ΝΔ, έπειτα από τρεις και βάλε μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση, έχει καταφέρει να αποδείξει δύο πράγματα στον ελληνικό λαό. Πρώτον, ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει καμία από τις προγραμματικές της δηλώσεις και, δεύτερον, ότι αν χρειαστεί, θα επινοήσει τη δική της, παράλληλη πραγματικότητα, με τη βοήθεια του μιντιακού συστήματος που έχει στήσει, για να καλύψει τα νώτα της και να καρπωθεί επιτυχίες άλλων.

Βλέπετε, θέλει αριστεία, αλλά αλλάζει τους νόμους που δεν βολεύουν τους δικούς της «άριστους». Θέλει ανάπτυξη, αλλά προετοιμάζει για πανηγυρική βουτιά τη ΔΕΗ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Μιλάει για το συμφέρον του πολίτη, ενώ ο πρωθυπουργός δεν έχει αφήσει εγκαίνιο για εγκαίνιο εφοπλιστών και βιομηχάνων στο οποίο να μην έχει παραστεί, φυσικά ως το τιμώμενο πρόσωπο. Εξαγγέλλει φοροαπαλλαγές, την ώρα που τη δύσκολη διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα τη μετέθεσε για το 2021, στερώντας θετικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών ύψους 2 δισ. ευρώ το 2020.

Και, μέσα σε όλα αυτά, μιλάει για διαφάνεια, ενώ δεν προλαβαίνει να πακετάρει τα δώρα που κάνει στον νέο μεγάλο μιντιάρχη, ο οποίος απαλλάσσεται πλέον από την υποχρεωτική δήλωση Πόθεν Έσχες και παίρνει και ένα συνδρομητικό κανάλι με διαγραμμένα ουσιαστικά όλα τα χρέη του. Η νέα αυτή κυβέρνηση, αφού πάτησε επί πτωμάτων, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τώρα γυρίζει την πλάτη σε όσους την ψήφισαν, γιατί θα ακύρωνε τις Πρέσπες, γιατί θα ασκούσε διώξεις για το Μάτι, γιατί θα τελείωνε με το μεταναστευτικό μια και καλή. Και, ως γνωστόν, τα καλύτερα μαγικά τα κάνει ο θαυματοποιός όταν τον έχεις πλάτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που παρέλαβε καμένη γη και κατάφερε, ακόμα και μέσα από τα λάθη και τις παραλείψεις, να στήσει τη χώρα και πάλι στα πόδια της, βλέπει τώρα άλλους να καρπώνονται τους δικούς του μόχθους. «Με περισσό θράσος παρουσιάζεται μια εικόνα της οικονομίας που είναι σαν να προέκυψε από τις 8 Ιουλίου και μετά», τονίζει ως απάντηση των όσων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ τα ψεύδη δεν σταματούν εδώ, καθώς, για παράδειγμα, οι συντάξεις χηρείας δεν μειώθηκαν ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως αυξήθηκαν και είχαν δρομολογηθεί να καταβληθούν τον Ιούλιο, όπως και έγινε, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Είναι φανερό, πλέον, πως ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη λογική του «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» και περιμένει οι πολίτες να του δείξουν και ευγνωμοσύνη από πάνω.

Ε.Σ.

 

Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, και οι εικόνες που συνοδεύουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μιλάνε από μόνες τους. Μέσα σε 100 ημέρες, η ΝΔ κατάφερε να επαναφέρει την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει – ανταγωνιστική, αναπτυσσόμενη και σταθερή, με προτεραιότητα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη. Οι επενδυτές αλλά και οι δανειστές, άνθρωποι διορατικοί, είδαν από νωρίς αυτή την αλλαγή και αποφάσισαν να εμπιστευτούν εκ νέου τη χώρα μας, μετά από 4,5 χρόνια ανασφάλειας και ιδεοληψίας. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε, με τα όσα έχουν γίνει. Όπως πολύ ορθά το έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση κατ’ αρχήν πάλεψε και κατάφερε να ξεμπλοκάρει όλες τις επενδύσεις που βρίσκονταν στα συρτάρια επί ΣΥΡΙΖΑ, να βελτιώσει τις μέχρι πρότινος προβληματικές 120 δόσεις, να μειώσει μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% και να διασώσει από βέβαιο πνιγμό τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κολυμπώντας ενάντια στο ρεύμα, αύξησε τις συντάξεις χηρείας που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει και επέστρεψε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ οφειλών του ΕΦΚΑ στους δικαιούχους. Η οικονομία συνέρχεται και αυτό, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες του εξωτερικού, στους οποίους επανασυστήνει την Ελλάδα, έφερε για πρώτη φορά διεθνή δανεισμό με αρνητικό επιτόκιο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την ανομία και την εγκληματικότητα, καθαρίζοντας τις καταλήψεις στα Εξάρχεια, ενώ προχώρησε και στην πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι πολίτες της πρωτεύουσας να νιώθουν πολύ πιο ασφαλείς από πριν.

Όλα αυτά δεν είναι παρά ένα ψήγμα όχι μόνο όσων ήδη έχουν γίνει, αλλά και όσων πρόκειται να ακολουθήσουν, σε αυτόν τον μακρύ δρόμο της κανονικότητας, την οποία η χώρα προσπαθεί να κατακτήσει. Τα βαρίδια του παρελθόντος έχουν κοπεί από τους αστραγάλους μας και, με όπλο τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, μπορούμε να κοιτάζουμε με σιγουριά όλο και πιο μπροστά, γιατί πλέον πατάμε στέρεα στα πόδια μας.

Μία κυβέρνηση διαφανής και εργατική είναι αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται, όχι μία κυβέρνηση θολή, με τα πλοκάμια της διαπλοκής να συστρέφονται γύρω από τη Δικαιοσύνη, τις Επικοινωνίες και ακόμα και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ε.Κ.