Αντιθέσεις: Άνοδος ακροδεξιάς

Η κυβέρνηση ΝΔ φραγμός στην ακροδεξιά βαρβαρότητα

Η ΝΔ στρώνει με πολλούς τρόπους τον δρόμο στα βίαια «ξαδέλφια» της

Αν κάποιοι θέλουν να μιλήσουμε για ευθύνες για την εμφάνιση αυτόκλητων τιμωρών στον Έβρο και την παρουσία της άκρας Δεξιάς στη Βουλή, θα μιλήσουμε πρώτα για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του. Που επέτρεψαν στο κύμα της παράνομης μετανάστευσης να «πνίξει» την Ελλάδα και να προκαλέσει εχθρικά αισθήματα σε ένα μέρος του πληθυσμού. Και αντιτάχθηκαν στην τροπολογία της ΝΔ η οποία έθετε φραγμούς στην προσπάθεια των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής να εισέλθουν στη Βουλή μεταμφιεσμένοι.

Κι αφού εκτοξεύονται κατηγορίες για «συγγένειες» ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, καλό είναι να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, οδήγησε τους νεοναζί στον εισαγγελέα και στη δίκη που τους έστειλε φυλακή. Η ΝΔ τους απέκλεισε με ειδική τροπολογία από τις εκλογές. Ενώ στη φυλακή κατέληξαν, ως υπόδικοι, και οι «τιμωροί» του Έβρου, που συνέλαβαν και έκλεισαν σε τρέιλερ μετανάστες στον Έβρο. Με αποτέλεσμα να διαφανεί η αυστηρότητα της πολιτείας στην τήρηση του νόμου και να αποθαρρυνθούν τυχόν επίδοξοι μιμητές τους.

Θα έπρεπε όλα τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου να έχουν κοινό σκοπό την υπεράσπιση της δημοκρατικής τάξης και την προστασία του Συντάγματος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει εδώ και καιρό τον δρόμο των επιθέσεων στην κυβέρνηση και στη ΝΔ για τις επιθέσεις ακροδεξιών συμμοριών και νεοναζί.

Κι αυτό, πέρα από τις ανακρίβειες και τα ψέματα στα οποία βασίζεται, διασπά το δημοκρατικό μέτωπο το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει απέναντι σε πράξεις βίας, διχασμού και ρατσισμού, ανοίγοντας έτσι την όρεξη και διαδρόμους στις συμμορίες των νεοναζί και των ακραίων να επιδίδονται στις αγριότητές τους, για να φτάσουν τελικά με διάφορα άθλια τεχνάσματα -Σπαρτιάτες, Στίγκας, κ.λπ.- μέχρι και τη Βουλή, προπύργιο της Δημοκρατίας.

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισχυρή και δεν κινδυνεύει από τις ενέργειες του κάθε Κασιδιάρη. Κινδυνεύουν όμως ανθρώπινες ζωές, διασαλεύεται η τάξη, δηλητηριάζει η ακροδεξιά τοξικότητα. Κι αυτό η ΝΔ δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Ό,τι κι αν λέει, ή κάνει, η αντιπολίτευση, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα θεσμικά όργανα του κράτους, με πρώτη τη Δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε τη Δημοκρατία, ούτε την ασφάλεια του πολίτη, έρμαια στα χέρια συμμοριών, με όποιο πρόσημο κι αν αυτές εμφανίζονται και δρουν.

Ε.Κ.

Ας συμφωνήσουμε πρώτα στο αυτονόητο. Ότι οι ακροδεξιές, νεοναζιστικές, φασιστικές συμμορίες, με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται και με οποιοδήποτε εθνικό μανδύα, είναι ταγμένες να περιφρονούν και να πολεμούν τη Δημοκρατία. Να διαδίδουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, το μίσος για διάφορες εθνικές ή κοινωνικές ομάδες. Ακόμα χειρότερο: Οι συμμορίες αυτές δεν μένουν μόνο στο πεδίο της προπαγάνδας και του λόγου. Δεν διδάσκουν τη βία, την εφαρμόζουν κάθε φορά που βρίσκουν ευκαιρία. Ακόμα και με τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, η Χρυσή Αυγή παρέμεινε μια εγκληματική συμμορία, που δολοφονούσε και κακοποιούσε, όπως πιστοποιεί και η καταδίκη της.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν συγγένειες ανάμεσα στη ΝΔ και τα ακροδεξιά ξαδέλφια της. Ο Αντώνης Σαμαράς, για παράδειγμα, ανέχτηκε για χρόνια τη δράση της Χρυσής Αυγής, μέχρις ότου η δολοφονία Φύσσα και η κατακραυγή που ακολούθησε τον υποχρέωσαν να κινηθεί εναντίον της. Οι σκηνές συνεργασίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και χρυσαυγίτες είχαν πλημμυρίσει εκείνα τα χρόνια το διαδίκτυο, ενώ σκάνδαλο προκάλεσε η προσπάθεια του Μπαλτάκου, έμπιστου του Σαμαρά, να πείσει τον Κασιδιάρη να συνεργαστεί με τη ΝΔ, με τον τελευταίο να δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο.

Πιο επιβαρυντικό όμως ίσως από όλα αυτά είναι το γεγονός ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη οπλίζει σήμερα με την προπαγάνδα της τα χέρια των βίαιων αυτών συμμοριών. Όταν για παράδειγμα ο πρωθυπουργός κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τους παράτυπους μετανάστες ότι καίνε τα δάση μας, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δίνει το έναυσμα στους ακροδεξιούς σερίφηδες να συλλαμβάνουν και να κακοποιούν μετανάστες. Όταν κηρύσσει τους μετανάστες εχθρό, που έχει στόχο να εισβάλλει την πατρίδα μας, τότε δίνει το έναυσμα της βίας εναντίον τους από ομάδες που έχουν ως κάλυψη τη δήθεν προστασία της πατρίδας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς και με τι τρόπο συμπορεύτηκε η ΝΔ με τους νεοναζί στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γενικά στις εξαλλοσύνες και στη βία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η ελληνική Δεξιά έχει σοβαρές ευθύνες για την άνοδο της ακροδεξιάς. Η αστυνομία της τους χαϊδεύει, η προπαγάνδα της τους ενθαρρύνει, η πολιτική της τους προσφέρει έδαφος για να δρουν. Αν ο Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές κατάφερε να είναι επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου, να δίνει οδηγίες, να προπαγανδίζει με οπτικοακουστικό υλικό το μίσος του, να οργανώνει κόμμα μαριονέτα του, τότε οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυταπόδεικτες.

Ε.Σ.