Αντιθέσεις: Αντιεμβολιαστές

Μέτρα κατά της πανδημίας – δράσεις κατά των αντιεμβολιαστών

Ανοχύρωτη η περίθαλψη, αδύναμη η κυβέρνηση

Ο κορωνοϊός έχει διδάξει πολλά στην κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να διαχειριστεί μία κρίση σε πολλαπλά μέτωπα, υγειονομική, οικονομική, αλλά και κοινωνική. Ένα τέτοιο δυναμικό φαινόμενο, όπως χαρακτήρισε την πανδημία ο υπουργός Υγείας, απαιτεί και έναν αντίστοιχα δυναμικό σχεδιασμό, που να προβλέπει όχι μόνο ενίσχυση των δομών υγείας, με την προσθήκη κλινών νοσηλείας και ΜΕΘ, αλλά και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους εμβολιασμούς και τις συνέπειες της αποχής από αυτούς.

Η εξέλιξη της πανδημίας επιβάλλει, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση των κατά τόπους lockdown και την επιβολή νέων, όπου χρειάζεται, για την αποφυγή ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού. Αυτήν τη στιγμή, οι παραλλαγές Δ και Mu είναι οι κύριοι λόγοι ανησυχίας, μαζί με το νούμερο ένα εμπόδιο που καθυστερεί την έξοδο της Ελλάδας από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης, τους αντιεμβολιαστές.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, πρέπει να ληφθούν δράσεις και κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος το οποίο στην κυριολεξία εξαπατά τους ανθρώπους και τους οδηγεί σε ένα επικίνδυνο για την υγεία τους μονοπάτι. Η υγεία των πολιτών είναι, πάνω από όλα, ένα αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Για αυτό και καμία διαπραγμάτευση δεν θα γίνει με τους αντιεμβολιαστές. Απέναντι στα fake news τα οποία διακινούνται θα υπάρξει εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κόσμου, αλλά και ορισμένες πράξεις του κινήματος θα πηγαίνουν απευθείας στις εισαγγελικές αρχές και θα κρίνονται καταλλήλως. Διότι οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι, δεν υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Και επειδή η επένδυση στο σύστημα Υγείας είναι επένδυση στην υγεία των πολιτών, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ενισχυθεί το εθνικό, αλλά όχι απαραίτητα αμιγώς κρατικό, ΕΣΥ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, που διασφαλίζει και το άνοιγμα των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και, σε κάθε περίπτωση, έγκαιρη και αποτελεσματική νοσηλεία των ασθενών, όταν και όποτε αυτό χρειαστεί. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο, ώστε ο πολίτης να έχει αυτό που υποχρεούται να του διασφαλίσει, δηλαδή την υγεία του και την ασφάλειά του.

Ε.Κ.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαμηνύει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι ο ίδιος και το επιτελικό του κράτος κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας, όμως για μία ακόμη φορά η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Διότι το μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων και την πλατφόρμα για τη δήλωση των τεστ, σε συνδυασμό με ένα ΕΣΥ που συνεχίζει να είναι ανοχύρωτο παρά την αύξηση των κρουσμάτων και την εμφάνιση πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων, περισσότερο «βοηθά» την εξάπλωση του κορωνοϊού, παρά την εμποδίζει.

Η χώρα βρίσκεται και πάλι σε βαθύ κόκκινο. Δεύτερη σε κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και δεύτερη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα ασθμαίνει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται πιο συγχυσμένη από ποτέ.

Για παράδειγμα, προ ημερών ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα στα παιδιά είναι 1.000 με 1.500, ενώ λίγο αργότερα ο υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι 710. Το απόγευμα τελικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 805.

Επίσης ανακοινώθηκαν 900.000 self tests μαθητών, ενώ ο μαθητικός πληθυσμός αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Συνεπώς, με βάση όσα επισήμως ανακοινώνει η ίδια η κυβέρνηση, στα σχολεία μας περίπου 600.000 μαθητές δεν ελέγχθηκαν, σχεδόν ένας στους δύο δηλαδή.

Τέλος, ως επισφράγιση του πανικού που επικρατεί πίσω από τις αεροστεγώς κλειστές πόρτες του Μαξίμου, ήρθε το αλαλούμ για την πρόσβαση των παιδιών 12-17 ετών στους κλειστούς χώρους εστίασης, ζήτημα για το οποίο ούτε οι υπουργοί δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Έτσι, η αρχική ΚΥΑ απαγόρευε την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους. Μετέπειτα ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται, αλλά με rapid test. Για τα ίδια παιδιά, ωστόσο, στα σχολεία επαρκούν τα self tests! Με αποτέλεσμα η κα Κεραμέως να δηλώνει έκπληκτη για την αλλαγή, ενώ ο κ. Γεωργιάδης να υποστηρίζει στα κανάλια ότι καμία αλλαγή δεν υπήρξε, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη προαναγγείλει την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Γίνεται πλέον έκδηλο ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι πια πηγή όχι προστασίας, αλλά κινδύνου για την ελληνική κοινωνία. Η υπόθεση της Δημόσιας Υγείας, την οποία ευαγγελίζονται ως «αδιαπραγμάτευτο αγαθό», είναι πολύ σοβαρή για να τη χειρίζονται τόσο ανεύθυνοι υπουργοί, με τόσο αβάσταχτη ελαφρότητα.

Ε.Σ.