Αντιθέσεις: Αριστεία

 

Το Columbia, έστω και «πέτσινο», είναι… αριστεία για τον πρωθυπουργό

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Τι ακριβώς πρέπει να σκεφτεί ο απλός άνθρωπος, ό,τι κόμμα κι αν ψήφισε, όταν βλέπει ότι ένας υφυπουργός εμφανίζεται με μεταπτυχιακό τίτλο από το Columbia και με πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Queens College, χωρίς να ισχύει τίποτε από τα δύο; Πώς πρέπει να χαρακτηρίσει έναν υφυπουργό και εκείνους που τον διόρισαν σε τόσο διακεκριμένη θέση, όταν βλέπει να αλλάζουν βιαστικά το βιογραφικό του, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, και να κηρύσσουν έτσι λήξαν το ζήτημα;

Το τελευταίο είναι το χειρότερο, το πιο εξοργιστικό ίσως από όλα αυτά. Διότι, πώς πρέπει να εκλάβει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, που είδε μια καθαρίστρια να καταδικάζεται σε δέκα χρόνια φυλακή γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού, όταν βλέπει τον Αντώνη Διαματάρη, τον υφυπουργό με τα… πέτσινα πτυχία, να παραμένει στη θέση του, μέχρι η κοινωνική κατακραυγή να τον ωθήσει στην παραίτηση; Μια παρεξήγηση ήταν, κατά τον ίδιο τον δράστη της πλαστογραφίας, άρα διορθώνω τα βιογραφικά μου στις κρατικές ιστοσελίδες και παραμένω στη θέση μου. Ωραίος και καθαρός, λες και η πλαστογραφία, όταν αφορά σε πρόσωπα του κόμματος, δεν είναι ούτε πταίσμα.

Και, τέλος, τι πρέπει να σκεφτούμε για τον πρωθυπουργό, που φίλος και επιλογή είναι ο Διαματάρης, και τον κράτησε μέχρι το τέλος στη θέση του, σαν να μην τρέχει τίποτε; Βέβαιος ότι τα μεγάλα ΜΜΕ που στηρίζουν τη ΝΔ θα υποβαθμίσουν ή, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα «κάνουν γαργάρα» ένα τόσο σοβαρό θέμα; Και, ως γνωστόν, στην εποχή του σκότους που ζούμε, όταν τα μεγάλα ΜΜΕ δεν προβάλλουν ένα θέμα, τότε αυτό παύει να είναι θέμα. Τόσο απλό και τόσο επικίνδυνο για τη δημοκρατία, αφού λύνει τα χέρια της πολιτικής εξουσίας να κάνει ό,τι θέλει, βέβαιη ότι δεν πρόκειται να πληρώσει οποιαδήποτε ασχήμια της.

Αν αυτό είναι το επιτελικό κράτος, αν άνθρωποι που δεν διστάζουν να πλαστογραφήσουν το ίδιο τους το βιογραφικό για να δείξουν ότι ανήκουν στην ελίτ της αριστείας, ανταμείβονται με ανώτατες κρατικές θέσεις, τότε καταλαβαίνει ο καθένας ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Και αν δεν παρέμβουν οι πολίτες, ο Τύπος, η κοινωνία, εμείς, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσουν.

Ε.Σ.

 

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αυτό ακριβώς συνέβη με την υπόθεση Διαματάρη και την εκμετάλλευσή της από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια λαθεμένη διατύπωση στο βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών έγινε αφορμή να σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ θόρυβο και κουρνιαχτό. Για να αποδειχτεί, ότι αν και το βιογραφικό του υφυπουργού διορθώθηκε, το λάθος αναγνωρίστηκε, και ο ίδιος παραιτήθηκε, εκείνος που ούτε διορθώνεται, ούτε αναγνωρίζει τα λάθη του, είναι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Φυσικά, αυτό που τους ενόχλησε δεν είναι το βιογραφικό του κ. Διαματάρη.

Είναι το γεγονός ότι ο νυν υφυπουργός υπηρετεί επί δεκαετίες τόσο την ομογένεια, όσο και τα συμφέροντα της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γεγονός, επίσης, ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ασκούσε σφοδρή κριτική από την ομογενειακή εφημερίδα του στα έργα και στις ημέρες της πρώτη φορά Αριστεράς, ενώ στήριζε την πολιτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κρυφός στόχος της αριστερής αντιπολίτευσης, όμως, είναι να κρύψει τις δικές της πομπές, αξιοποιώντας μια αβλεψία ενός υφυπουργού της σημερινής κυβέρνησης. Να μας κάνει να ξεχάσουμε τις στρατιές των μετακλητών, των ημετέρων, τον ιδιοκτητών βουλκανιζατέρ, των αστοιχείωτων, που είχαν βολευτεί στις κρατικές θέσεις, με τις ευλογίες του κυρίου Τσίπρα. Και να πλήξει την αριστεία, στην οποία η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραμένουν πιστοί, το επιτελικό κράτος που τώρα χτίζεται, και φυσικά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο λαός όμως έχει και μνήμη, και κρίση. Ξέρει να ξεχωρίζει την αβλεψία, την παρανόηση, το λάθος -που διορθώθηκε πάραυτα- από τη συνειδητή και σχεδιασμένη πολιτική άλωσης του κράτους. Και από την άποψη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι η μέρα με τη νύχτα. Νέοι άνθρωποι στα υπουργεία, 18 τεχνοκράτες, καθηγητές πανεπιστημίου, έμπειροι νομικοί και στρατιωτικοί, στελέχη που γνωρίζουν καλά την αγορά και το επιχειρείν, με σπουδές και πτυχία που ούτε στον ύπνο τους τα είδαν οι σουλατσαδόροι των «αγωνιστικών εκδηλώσεων», δίνουν αποστομωτική απάντηση στην προπαγάνδα που τελικό στόχο έχει έναν: Τη φθορά της κυβέρνησης, που μόλις έχει αρχίσει το έργο της.

Και η προπαγάνδα αυτή δεν πρόκειται να περάσει, γιατί ο λαός το τελευταίο που θέλει είναι να επιστρέψει η χώρα σε καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ.

Ε.Κ.