Αντιθέσεις: Βλασφημία

Και τα θεία θύματα συντηρητικής μούχλας

Μοναδικός θεός του Σύριζα η αναρχία και το μπάχαλο

Η απόπειρα της κυβέρνησης να επαναφέρει στον ποινικό κώδικα τη βλασφημία -των Θείων- ως ποινικό αδίκημα έχει προφανώς ένα στοιχείο γελοιότητας, αλλά μόνο γελοία δεν είναι. Και το γεγονός ότι, τελικώς, κάτω από την κατακραυγή και τη γιούχα ακόμα και συντηρητικών κύκλων, η διάταξη αποσύρθηκε, δεν αποσύρει και όσα η απόπειρα αυτή αποκαλύπτει για το ποιόν της σημερινής Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη. Αφήστε που δεν μπορούν να συνεννοηθούν και μεταξύ τους για τους λόγους για τους οποίους απέσυραν τη διάταξη. Διότι, από τη μία μεριά, ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι η διάταξη αποσύρθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων, και από την άλλη μεριά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η διάταξη αποσύρθηκε διότι είχε μπει «εκ παραδρομής».

Σε κάθε περίπτωση, η σύνταξη και κατάθεση της διάταξης αυτής είναι ακόμη μία απόδειξη για την απίστευτη οπισθοδρόμηση στην οποία θέλει να οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ποιος και γιατί το σκέφτηκε; Πόση μούχλα πρέπει να έχουν οι πολιτικές κεφαλές, που αποφάσισαν να θέσουν τον φραστικό σεβασμό στα Θεία, υπό την προστασία του νόμου; Και είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να πιάνεται από τα μαλλιά του μέσα στο κύμα διαμαρτυριών που προκάλεσε και να δηλώνει ότι η διάταξη είχε σκοπό να προστατέψει τις άλλες, λίγο πολύ «εκτός συστήματος» θρησκείες, και όχι τη δική μας;

Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή ΝΔ. Όσο κι αν ο κ. Μητσοτάκης, με την αμέριστη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειονότητας των media, προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα προοδευτικό προφίλ για την κυβέρνησή του, τα γεγονότα τον διαψεύδουν συνεχώς. Διότι, εν προκειμένω, δεν είναι μόνο η διάταξη περί βλασφημίας καθαυτή, αλλά και το γεγονός ότι πλήθος στελεχών της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δικαιοσύνης, έχουν ήδη επιχειρηματολογήσει αναφανδόν και δημόσια υπέρ αυτής.

Επίσης, δεν είναι μόνο η εν λόγω διάταξη που καταδεικνύει την οπισθοδρόμηση και τον συντηρητισμό τους. Είναι η επιστροφή στη μούχλα του Μεταξά στα σχολεία. Είναι η κατασυκοφάντηση των δημόσιων πανεπιστημίων. Είναι ο νόμος για το προσφυγικό, που δεν επισήμανε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος, όπως και διεθνείς οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το θέμα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα επιτρέψει στη συντηρητική αυτή μούχλα να καταλάβει το κράτος, τους θεσμούς, ακόμα και τα Θεία.

Ε.Σ.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε την ευαισθησία να αποσύρει τη διάταξη για τα Θεία από τον Ποινικό Κώδικα δεν σημαίνει και ότι θα πρέπει να αμφισβητούνται οι προθέσεις της, η διάθεσή της να επιβάλει τον αναγκαίο σε κάθε πολιτισμένη χώρα σεβασμό σε όλες τις θρησκείες, την ανεξιθρησκεία ως καθημερινή πράξη. Όπως δεν πρέπει να αμφισβητείται και το γεγονός ότι η Εκκλησία μας αποδέχτηκε αυτήν τη διάταξη και ουδείς ιεράρχης αντέδρασε, προφανώς επειδή είδαν ένα μέτρο προστασίας της πίστεως του καθενός, και όχι αναχρονισμού.

Τέλος πάντων. Τι προέβλεπε η διάταξη που τελικώς αποσύρθηκε; Ότι η βλασφημία, η προσβολή δηλαδή της πίστεως του καθενός και των συμβόλων της με ανοίκειες εκφράσεις, χειρονομίες κ.λπ., αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ποιους πρώτα προστάτευε, όταν βλέπουμε τον τελευταίο καιρό προκλητικά μπάρμπεκιου που στήνονται με σκοπό να προσβάλουν τα πιστεύω μιας θρησκείας, ή παλιότερα βλέπαμε γουρουνοκεφαλές να εκτοξεύονται εναντίον μουσουλμάνων;

Είναι προφανές, όμως, ότι οι υπόλογοι για την έκπτωση όχι μόνο του θρησκευτικού αισθήματος, αλλά και του πατριωτισμού, και του σεβασμού στον νόμο και στον διπλανό μας, και της κοινής λογικής εντέλει, βρήκαν στη διάταξη αυτή μια ευκαιρία να δυσφημήσουν το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Ο θρησκευτικός όρκος, τα θρησκευτικά στα σχολεία μας, η κατάργηση του ασύλου για τους τρομοκράτες και τις αναρχικές συμμορίες, όλα βρίσκονται στο στόχαστρο της αστόχαστης αριστερής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ κατηγορείται για ακραίο συντηρητισμό, και με τη διάταξη περί βλασφημίας που αποσύρθηκε ανακατεύουν την ΑΣΟΕΕ, την προσπάθεια της αστυνομίας να διαλύσει τα γκέτο της Αθήνας, να παραδώσει τα πανεπιστήμια στους φοιτητές, και να πατάξει την παρανομία, όσα ιδεολογικά επιχειρήματα κι αν αυτή επικαλείται. Αυτή η πολιτική συνολικά, που επιστρέφει την Ελλάδα στη νομιμότητα, σέβεται τον ρόλο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας και αποκαθιστά τη δημοκρατία εκεί όπου βασιλεύει η αναρχία, είναι που ενοχλεί τον αμετανόητο ΣΥΡΙΖΑ. Η διάταξη για τη βλασφημία ήταν γι’ αυτούς το έναυσμα για να εκδηλώσουν την απέχθειά τους προς όλα εκείνα που βρίσκονται στον αντίποδα της δικής τους άποψης και πράξης. Μιας άποψης και πράξης που ταυτίζεται όχι με κάποιου είδους πρόοδο, αλλά με τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Ας πορεύονται μ’ αυτούς, λοιπόν, κι ας αφήσουν την προοδευτική κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό.

Ε.Κ.