Αντιθέσεις: Δίκη της ΧΑ

Η ΝΔ έφραξε τον δρόμο στην συμμορία των νεοναζί

Ας σωπάσουν όσοι για χρόνια ξέπλεναν τη Χρυσή Αυγή

Από την πρώτη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το χέρι του Ρουπακιά, η Νέα Δημοκρατία και ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρέθηκαν απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού, απέναντι στους ρατσιστές. Όχι μόνο απομονώνοντάς τους πολιτικά, αλλά και κινώντας τη δικαστική δίωξή τους.

Αυτή είναι η αλήθεια που η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρύψουν. Όπως προσπαθούν να κρύψουν ότι χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή πολεμούσαν την κυβέρνηση Σαμαρά, οργανώνοντας τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος. Στο πάνω μέρος της πλατείας οι χρυσαυγίτες, στο κάτω μέρος οι αριστεροί «επαναστάτες».

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής.

«Δεν θα υπήρχε δίκη της Χρυσής Αυγής, αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που έστειλε στον εισαγγελέα όλες τις διάσπαρτες δικογραφίες. Δεν θα περίμεναν όλοι οι Έλληνες την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για το φασιστικό αυτό μόρφωμα, αν ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο Νίκος Δένδιας δεν είχαν πάρει τη μεγάλη απόφαση να οδηγήσουν τους ναζί εκεί όπου ανήκουν, στο εδώλιο του κατηγορουμένου», τόνισε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αν κάποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη γιατί η δίκη των νεοναζί κράτησε τόσα χρόνια, ή γιατί ψήφισαν μαζί τους στο δημοψήφισμα του ‘15 και τους εκμεταλλεύτηκαν για να διαβάλουν την παράταξη της ΝΔ, αυτοί είναι οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι χάιδευαν και χαϊδεύουν τα χέρια με τις μολότοφ και τους Ρουβίκωνες, δικαιώνοντας έτσι την ακραία βία της Χρυσής Αυγής. Η Νέα Δημοκρατία έκανε το καθήκον της και έστειλε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο εδώλιο και στην καταδίκη. Εμπιστεύτηκε τη Δικαιοσύνη, την οποία σε αντίθεση με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε για να κάνει απερίσπαστη το έργο της. Και αυτή η εμπιστοσύνη απέδωσε καρπούς. Η Δικαιοσύνη σήκωσε το ανάστημά της και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα απ’ άκρη σε άκρη της χώρας: Καμία ανοχή στον φασισμό και στα μορφώματά του. Σε ακραίες πράξεις βίας, αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής και τρομοκρατίας.

Η Δημοκρατία βγήκε νικήτρια από αυτήν τη μάχη. Και αποδείχτηκε ότι με σωστή ηγεσία έχει όλα τα μέσα για να σκοτώσει το φίδι του φασισμού. Και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ομαλή ζωή κάθε πολίτη.

Ε.Κ.

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία», αναφώνησε η Μάγδα Φύσσα αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Και πράγματι, σε μία ιστορική για την Ελλάδα στιγμή, στις 7 Οκτωβρίου 2020, η ελευθερία και η Δημοκρατία νίκησαν το σκοτάδι του φασισμού και του ρατσισμού που χρόνια τώρα πλάκωνε τη χώρα. Η είδηση έσπασε τα εθνικά σύνορα και έγινε πρωτοσέλιδο σε μεγάλα διεθνή μέσα.

Όμως, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν θα έφτανε εκεί που έφτασε, δεν θα έμπαινε στη Βουλή, αν δεν υπήρχε από πίσω της ένα σύστημα να την υποστηρίζει, να την ξεπλένει, να την αντιπαρατάσσει στην Αριστερά ως κάτι το αντίστοιχο, το συγκρίσιμο, το κοινό.

Είτε πρόκειται για έμπιστους του Σαμαρά, όπως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, που συνωμοτούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη και ο τελευταίος τον κατέγραφε με κρυφή κάμερα και τον έβγαλε ευθύς αμέσως στα μανταλάκια, είτε πρόκειται για τα μιντιακά παπαγαλάκια, που καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξέπλεναν συστηματικά τους χρυσαυγίτες, το αβγό του φιδιού δεν εκκολάφτηκε μόνο του. Για τα ΜΜΕ της διαπλοκής και του «βαθέως κράτους», οι χρυσαυγίτες δεν διέπρατταν τα εγκλήματα για τα οποία τώρα καταδικάστηκαν, αλλά βοηθούσαν γιαγιάδες να τραβήξουν λεφτά από το ΑΤΜ ή τιμωρούσαν τους πολιτικούς του ελληνικού Κοινοβουλίου, χαστουκίζοντάς τους ζωντανά στην τηλεόραση.

Χάρη σε αυτούς, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είδε στη Χρυσή Αυγή την ευκαιρία να «ξεβρωμίσει ο τόπος». Χάρη σε αυτούς, οι υμνητές του Χίτλερ βρέθηκαν στα βουλευτικά έδρανα. Και τώρα, χάρη σε όλους τους άλλους, αυτούς που δεν φοβήθηκαν, αυτούς που δεν έκαναν πίσω, αυτούς που αντιστάθηκαν, θα βρεθούν πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Η Αριστερά, ως σύνολο, παρά τις εσωτερικές της διαμάχες, στάθηκε αποφασιστικά απέναντι σε αυτήν τη συμμορία από την πρώτη στιγμή, πολύ πριν το κράτος και η Δικαιοσύνη ξυπνήσουν. Και θα συνεχίσει να στέκεται, γιατί αυτή είναι η ιστορική της θέση. Έχει δώσει θύματα στη μάχη κατά του φασισμού και του ναζισμού και είναι στο DNA της η ανειρήνευτη μάχη εναντίον τους. Τα υπόλοιπα που ακούγονται εναντίον της τον τελευταίο καιρό δεν είναι παρά δικαιολογίες ενόχων και συνενόχων.

Ε.Σ.