Αντιθέσεις: Εμβολιασμοί

Προστασία των ανεμβολίαστων, προστασία και της οικονομίας

Υποτιμούν τους νέους, φανατίζουν τους αρνητές

Η Ελλάδα ετοιμάζεται πολύ σύντομα να σπάσει το φράγμα των 4 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ταχύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ο αντίκτυπός τους στην καθημερινότητα είναι πλέον εμφανής. Οι μάσκες στους ανοιχτούς χώρους καταργήθηκαν, τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν ακόμα περισσότερο και οι Έλληνες ετοιμάζονται να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά, η επονομαζόμενη «μετάλλαξη Δέλτα», αλλά και τα τελευταία δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Για αυτό και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες είναι στοχευμένα, προστατεύουν όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και παράλληλα τους δίνουν κίνητρα για να εμβολιαστούν.

Μπορεί η αντιπολίτευση να τα αποκαλεί «διχαστικά», επειδή δήθεν διαχωρίζουν εμβολιασμένους από ανεμβολίαστους, όμως η αλήθεια είναι πως τα μέτρα αυτά συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αφού η αντιμετώπιση της πανδημίας αφορά το σύνολο της κοινωνίας, ενώ παράλληλα δίνουν και μία διπλή ανάσα, οικονομική και υγειονομική, στους νεότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μία ακόμη απόδειξη ότι έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα, μπορεί να μη θεωρεί πολλά τα 150 ευρώ της «Κάρτας Ελευθερίας», όμως για χιλιάδες νέους είναι η ειδοποιός διαφορά που θα τους επιτρέψει να πάνε διακοπές φέτος.

Αυτό που γίνεται, λοιπόν, είναι το αυτονόητο, τόσο για ένα κράτος δικαίου, όσο και υγειονομικά: Μετά από στερήσεις και περιορισμούς 16 μηνών, όσοι έχουν εμβολιαστεί, και άρα προστατεύονται από τον ιό, επανέρχονται στην κανονικότητά τους, ενώ παράλληλα οι υγειονομικοί κανόνες παραμένουν για τους ανεμβολίαστους, και άρα απροστάτευτους.

Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό η αντιπολίτευση, που υποδαύλιζε κάθε λογής συμπεριφορές αντίθετες με τα μέτρα προστασίας του λαού, κατά τη διάρκεια και των δύο λοκντάουν, να κάνει τώρα λόγο για ζητήματα δημοκρατίας και χούντας, κίτρινων αστεριών και… πράσινων αλόγων.

Τα εμβόλια είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους, είναι το βασικότερο όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό και η κυβέρνηση έκανε και συνεχίζει να κάνει κάθε τι δυνατό για να επιταχύνει την έξοδο της Ελλάδας από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Τώρα έχει έρθει και η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το δικό τους καθήκον και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.

Ε.Κ.

Σε παλινωδία έχει εξελιχθεί η κυβερνητική εκστρατεία εμβολιασμού των Ελλήνων, με τις προσπάθειες πειθούς των πολιτών να αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη. Τώρα, με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για δωροδοκία των νέων με τα 150 ευρώ της «Κάρτας Ελευθερίας» και περιορισμό των ελευθεριών των ανεμβολίαστων, η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να προσβάλλει, να υποτιμήσει και να εξοργίσει τους σκεπτόμενους πολίτες, ενώ παράλληλα αποθαρρύνει έτι περαιτέρω τους σκεπτικούς και φανατίζει τους αρνητές.

Οι ευθύνες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μετακυλίσει στην κοινωνία, βαραίνουν μόνο την κυβέρνησή του και τον ίδιο προσωπικά. Ξέχασε το «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca, τον αποκλεισμό ηλικιακών ομάδων από τα εμβόλια της Pfizer και το καθημερινό αλαλούμ με τις διαμετρικά αντίθετες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και λοιμωξιολόγων. Αφού έδειρε τους νέους, άφησε εκτός ΑΕΙ 20.000 μαθητές και τους έδειξε από το βήμα της Βουλής ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορωνοϊού στο δεύτερο κύμα, τώρα τους δωροδοκεί για να εμβολιαστούν, χωρίς να υπολογίζει ότι όλες αυτές οι αντιφάσεις αποτρέπουν τους πιο διστακτικούς από το να κλείσουν ραντεβού. Αυτό αποτυπώνεται στα πολύ χαμηλά νούμερα της χώρας μας, τα οποία τεχνηέντως κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να αποκρύψουν.

Με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να μην ξεπερνάει ούτε το 40% του συνόλου του πληθυσμού, η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στα μισά για την επίτευξη του τείχους ανοσίας, 7 μήνες μετά την έναρξη της καμπάνιας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση απέτυχε όχι μόνο στο να περιορίσει την πανδημία, αλλά και στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και, δημιουργώντας μία κοινωνία δύο ταχυτήτων, στοχοποιώντας τους ανεμβολίαστους ως ανεύθυνους και περιορίζοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους απέναντι στους εμβολιασμένους, δείχνει πως και η ίδια βρίσκεται σε πανικό, πως έχει στερέψει από βιώσιμες στρατηγικές και καταφεύγει σε θηριωδίες, που θυμίζουν άλλες, μαύρες εποχές.

«Οι εμβολιασμοί είναι εθελοντικοί», δηλώνουν από τη μία και από την άλλη μιλάνε για επιλεκτικά λοκντάουν, απολύσεις, αποκλεισμό από οικονομική στήριξη και άλλα πολλά για όσους δεν «τσιμπήθηκαν».

«Τσίμπα την ευκαιρία και τσιμπήσου», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, και οι πολίτες τσιμπιούνται μήπως και ξυπνήσουν από αυτόν τον εφιάλτη. Διότι αυτήν τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία παράγει περισσότερη απάτη από όση μπορεί να καταναλώσει ο λαός.

Ε.Σ.