Αντιθέσεις: Επτά μήνες ΝΔ

-Διαφήμιση-

Επτά μήνες ΝΔ αποκάλυψαν εκατόν επτά εκλογικές απάτες

Η Ελλάδα πάει μπροστά αλλά ο Τσίπρας μένει στο πένθος του

Οι επτά μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ ήταν αρκετοί για να δείξουν το χάος ανάμεσα στις υποσχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη προεκλογικά και την πραγματικότητα μετεκλογικά. Είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να ακυρώσει όλες τις προσδοκίες που καλλιέργησε πριν από τις εκλογές για να κερδίσει την πλειοψηφία.

✱ Το περίφημο επιτελικό κράτος αποδείχτηκε προκλητικά ρουσφετολογικό και εντελώς ανίκανο. Δεν πρόκειται καν για κράτος. Πρόκειται για προσωπικό μηχανισμό του πρωθυπουργού, με επικεφαλής τον ανηψιό του.

✱ Αμέσως μετά τις εκλογές, καταργήθηκε ο ΑΜΚΑ για τους μετανάστες. Ακυρώθηκαν οι υποσχέσεις για αύξηση του κατώτερου μισθού, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει πολύ μεγάλη αύξηση (11%).

✱ Ακυρώθηκε η 13η σύνταξη την οποία η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει.

✱ Ακόμα περιμένουμε τις μπουλντόζες που θα έμπαιναν στο Ελληνικό μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

✱ Τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε επικίνδυνο αδιέξοδο, με τον Ερντογάν να προκαλεί και την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει «προβλέψιμη» μπροστά στον πρόεδρο Τραμπ και «κατευναστική» μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα.

✱ Το προσφυγικό εξελίχθηκε σε ναρκοπέδιο. Εδώ λειτούργησε ο καταστροφικός συνδυασμός ιδεοληψίας και ανικανότητας. Ιδεοληψίας, αφού η ΝΔ δηλητηρίασε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας προεκλογικά, παρουσιάζοντας το πρόβλημα ως πρόβλημα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κοροϊδεύοντας τους Έλληνες ότι η ίδια θα το λύσει άμεσα με αστυνομικά μέτρα. Και ανικανότητας, γιατί κατάργησε το αρμόδιο υπουργείο που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσε έμπειρες δομές για κομματικούς λόγους, όριζε κάθε μήνα και έναν συντονιστή και στο τέλος επανίδρυσε το υπουργείο, όταν το θέμα έφτασε να γίνει, κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, «μη διαχειρίσιμο». Με τον ίδιο συνδυασμό ιδεοληψίας και ανικανότητας, στον οποίο όμως προστέθηκε και η καταστολή, αντιμετωπίζει και τις αντιδράσεις κατοίκων και «δικών της» τοπικών αρχόντων τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε εικόνες πολέμου στα νησιά μας.

✱ Αυτές οι εικόνες πολέμου, που διατρέχουν από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης όλη την Ελλάδα, ακυρώνουν τις υποσχέσεις για ασφάλεια του πολίτη. Από την ΑΣΟΕΕ μέχρι την υπόθεση Ινδαρέ, ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικός. Είναι και επικίνδυνος. Όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ε.Σ.

Είναι πρωτοφανές, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οργανώνει εκδήλωση για τους μόλις επτά μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Κι αυτό κάτι δείχνει, επεσήμανε πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή. Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας διανύει ακόμα την περίοδο πένθους για την ήττα του στις εκλογές και έχει κολλήσει στο στάδιο της οργής.

Δεν άφησε τίποτα όρθιο ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του. Από τα εθνικά θέματα μέχρι τα θέματα κοινωνικού κράτους και από το προσφυγικό μέχρι τα μέτρα για την ασφάλεια, φρόντισε να τα μηδενίσει όλα, για να εμφανίσει μια κυβέρνηση ανακόλουθη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη χώρα και τον λαό που εμπιστεύτηκε τη ΝΔ.

Μερικά σχόλια επ’ αυτών: Πρώτον, ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να ξεχάσουμε -αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο- τον τεράστιο κίνδυνο στον οποίο έθεσε τη χώρα ο ίδιος το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του. Οι ιδεοληψίες του και ο αριστερός του φονταμενταλισμός λίγο έλειψε να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ρίξουν τους Έλληνες στον Καιάδα μιας άτακτης και καταστροφικής χρεοκοπίας. Όταν μετά από όλα αυτά μας οδήγησε τελικά στο χειρότερο μνημόνιο, είναι κάπως υποκριτικό να χαρακτηρίζει άλλους ανίκανους και επικίνδυνους.

Δεύτερον, ο κ. Τσίπρας αγνοεί σκόπιμα το γεγονός ότι σε μόλις επτά μήνες δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν πολιτικές. Όμως, στο διάστημα αυτό η οικονομία σταθεροποιήθηκε, η Ελλάδα δανείζεται με το μικρότερο επιτόκιο στην ιστορία της, η ασφάλεια του πολίτη έχει σε μεγάλο βαθμό εμπεδωθεί, παρά τις προσπάθειες μιας μικρής μειοψηφίας αναρχικών. Μια βόλτα στα Εξάρχεια θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Τρίτον, στην οικονομία το κλίμα βελτιώνεται συνεχώς. Οι επιχειρηματίες, μεγάλοι και μικρότεροι, αισθάνονται ότι μπορούν με ασφάλεια να επενδύσουν σε ένα προβλέψιμο μέλλον. Με αρχή, μέση και τέλος, χωρίς εκπλήξεις και παγίδες.

Τέταρτον, στα εθνικά μας θέματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια σταθερή και αποφασιστική γραμμή. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, δε, επιβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Και τελευταίο, η καθημερινότητα του πολίτη αλλάζει προς το καλύτερο, ενώ προβλήματα όπως το μεταναστευτικό μπαίνουν σε σταθερή τροχιά επίλυσης. Όσο κι αν πενθούν ορισμένοι γι’ αυτό.

Ε.Κ.

-Διαφήμιση-