Αντιθέσεις: Τζόκερ

Από τα στραβά μάτια στην εξάντληση των νομικών ορίων ένας Τζόκερ απόσταση

Ο νόμος είναι υπεράνω όλων, ακόμα και του Τζόκερ

Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν για χάρη μιας… ταινίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που σφυρίζει κλέφτικα απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η Συμφωνία των Πρεσπών και άλλα πολλά, αποφάσισε άξαφνα να εξαντλήσει την αυστηρότητα του νόμου απέναντι σε μία χολιγουντιανή ταινία, γιατί πήγαν λέει να τη δουν ανήλικοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το γαϊτανάκι που ξετυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες φέρνει δάκρυα γέλιου και στον πιο σκυθρωπό.

Στην αρχή, τα αρνήθηκαν όλα, και την μπούκα στα σινεμά και τις συλλήψεις. Οι φωνές πλήθαιναν, οπότε σε δεύτερο στάδιο παραδέχθηκαν ότι υπήρξαν κάποιες συστάσεις (!) σε ένα σινεμά (!!), από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ (!!!).

Όταν άρχισαν να έρχονται στο φως οι δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες, αποφάνθηκαν πως επρόκειτο για μία μητέρα σε διάσταση με τον σύζυγο, που τον κατήγγειλε γιατί πήγε με τον γιο του να δουν το Τζόκερ. Ψιλά γράμματα, δηλαδή. Μέχρι και ο Χρυσοχοΐδης βγήκε και είπε ότι θα πάει και αυτός με τον (15χρονο) γιο του να το δουν. Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί και έτσι, μερικές ώρες μετά το συμβάν, όταν όλοι ήξεραν ότι υπήρξαν επεμβάσεις σε δύο σινεμά πάνοπλων αστυνομικών και σωρηδόν συλλήψεις ανηλίκων, σε κάποιον από το κυβερνητικό επιτελείο του ήρθε η φαεινή ιδέα να γυρίσουν το τραπέζι. Την καταγγελία την έκαναν δύο συριζαίες υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, είπαν. Δύο βουλευτές της ΝΔ, μάλιστα, ο Μπογδάνος και η Ντόρα, έκαναν τους «μπροστάρηδες», καταγγέλλοντας τις δύο υπαλλήλους σε τηλεοράσεις και διαδίκτυο. Μόλις εκείνες απείλησαν με νομικά μέτρα, τα μάζεψαν και οι δύο άρον-άρον, επικαλούμενοι κακές πηγές πληροφόρησης.

Κάπως έτσι χάνεται η αλήθεια. Κάπως έτσι ο μίτος της Αριάδνης κόβεται. «Λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει» έλεγε ο Γκαίμπελς, και αυτή την τακτική ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση. Ποια είναι η αλήθεια, λοιπόν; Ότι το στραβό κλίμα ακραίου συντηρητισμού και αυταρχισμού, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το έφαγε ο γάιδαρος του Χρυσοχοΐδη. Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η μία από τις δύο «συριζαίες» είναι η αρχαιολόγος που, μαζί με άλλους, είχαν αποκαλύψει ότι η συλλογή αρχαιοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη είναι προϊόν αρχαιοκαπηλίας…

Ε.Σ.

Κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μια και καλή. Μπορεί τόσα χρόνια να είχαμε συνηθίσει αλλιώς, αλλά τώρα στο τιμόνι της χώρας υπάρχει μία κυβέρνηση για την οποία ο νόμος είναι υπεράνω όλων. Και θα τον σεβόμαστε και θα τον υπηρετούμε κατά γράμμα, όσο κι αν φαντάζει σε κάποιους που έχουν μάθει σε ελαστικότητες και «παραθυράκια» ανούσιο, αναίτιο ή υπερβολικό. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προάλλες είναι η απόδειξη αυτού ακριβώς.

Όλες οι παραβάσεις, μικρές ή μεγάλες, είναι παραβάσεις που πρέπει όχι μόνο να παταχθούν, αλλά και να αποφευχθούν στο μέλλον. Η ταινία Τζόκερ είναι μία ταινία που κρίθηκε από ειδική επιτροπή ακατάλληλη για ανηλίκους. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει και πολλά για κάποιους, να λένε «έλα μωρέ σιγά, μία ταινία είναι», όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον για να γίνει η Ελλάδα ευνομούμενη χώρα, θα πρέπει όχι μόνο να ξεσκεπάζονται σκευωρίες και να εξιχνιάζονται εγκλήματα, αλλά και να πατάσσονται τέτοιες πράξεις ανομίας, που καθημερινά αναγκαζόμαστε να γινόμαστε μάρτυρές τους.

Με την ευκαιρία των παραπάνω γεγονότων, όμως, φάνηκε και το ανθρώπινο πρόσωπο του κυβερνητικού σχηματισμού, κάτι που σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη. Δύο βουλευτές της ΝΔ, μόλις συνειδητοποίησαν ότι κατηγόρησαν άδικα τις δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη και να δηλώσουν ότι παραμένουν στη διάθεσή τους, σε περίπτωση που το θέμα πάρει τη νομική οδό. Πότε το ξαναείδατε αυτό να συμβαίνει; Πόσες και πόσες φορές δεν είδαμε να πέφτει το πέπλο της διαπλοκής πάνω από τα λάθη πολιτικών, για να μη δείξουν ότι είναι ευάλωτοι, ότι έσφαλαν;

Η ΝΔ είπε ότι θα είναι μία διαφανής κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε μορφής ομιχλώδεις τακτικές, και σε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται το δείχνει εμπράκτως. Μακάρι να μπορούσαν να πουν το ίδιο και οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους, όσο καλή ταινία και αν είναι το Τζόκερ, ότι για κάθε Τζόκερ πάντα θα υπάρχει ένας Μπάτμαν, που θα τον φέρνει ενώπιον των πράξεών του. Η εποχή της ανομίας έχει φτάσει στο τέλος της. Και όλοι ξέρουν ότι στο τέλος,
ο Μπάτμαν βγαίνει νικητής.

Ε.Κ.