Αντιθέσεις: Μεταναστευτικό

Η ακροδεξιά χειροβομβίδα είναι έτοιμη να σκάσει στα χέρια της ΝΔ

 

Σε λίγο θα μας πουν και τι να φοράμε μπροστά στους πρόσφυγες

 

Το ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους φιλελεύθερους και τους ακροδεξιούς είναι ήδη δύσκολο να γεφυρωθεί. Και η στήριξη τέτοιων απαράδεκτων, απάνθρωπων συμπεριφορών, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, ρίχνει λάδι σε μία φωτιά που ήδη καίει και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

Οι κ.κ. Κυρανάκης και Πλεύρης, είτε από άγνοια, είτε από κουτοπονηριά, στρατεύθηκαν υπέρ κάποιων που επινόησαν ένα σύγχρονο βασανιστήριο για τους ήδη ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες. Διότι, δεν επρόκειτο για μία τυχαία παρέα που πήγαν στα Διαβατά και έψησαν σουβλάκια, επειδή είχε ωραία θέα. Πρόκειται για υποκείμενα με γνωστή ακροδεξιά δράση (οι ίδιοι οργάνωσαν το πρώτο.. Straight Pride), τα οποία δεν θα διστάσουν να πατήσουν επί πτωμάτων, εάν τους δοθεί η ευκαιρία. Δεν είναι θέμα θρησκείας, το συγκεκριμένο. Είναι θέμα ανθρωπιάς. Άνθρωποι που για πόσους μήνες τρώνε αμφίβολης ποιότητας τροφές και σίγουρα γευστικά υποδεέστερες, ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με τη δελεαστική τσίκνα του χοιρινού κρέατος. Αυτό το βασανιστήριο, για να καταλάβετε, έχει τις ρίζες του στο Ισραήλ, όπου στρατιώτες τσίκνιζαν μπροστά σε Παλαιστίνιους απεργούς πείνας.

Το να προσπαθεί η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ να μας πείσει ότι σκοπός τους ήταν απλά η καλοπέραση, τη στιγμή που οι διοργανωτές διαφήμιζαν το «event» ως «Διαμαρτυρία κατά των λαθρομεταναστών», είναι τουλάχιστον γελοίο.

Όπως γελοίο είναι το να βάζουν λόγια στο στόμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πως τάχα είπε ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να ποινικοποιηθούν. Το επίμαχο βίντεο είναι διαθέσιμο στον κάθε νοήμονα Έλληνα να το δει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όπως επίσης διαθέσιμη είναι η τοποθέτηση της παλιάς και έμπειρης βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, που για ακόμη μία φορά τρέχει πίσω από τους… νέους και παρορμητικούς, συμπεριλαμβανομένου του αδερφού της, για να μαζεύει το μπάχαλό τους. «Δεν ήξεραν για τι πράγμα μιλάνε, γιατί εδώ πρόκειται για θέμα ανθρωπιάς» τόνισε η βουλευτής, βουλώνοντας μια και καλή τα στόματα τόσο του Κυρανάκη, όσο και του Πλεύρη.

Δυστυχώς, κανείς εκ των δύο, ούτε οι υπόλοιποι ακροδεξιοί που «φωλιάζουν» μέσα στην κατά τα άλλα κεντρώα ΝΔ, δεν φαίνεται να έπιασαν το υπονοούμενο. Η Νέα Δημοκρατία, αυτήν τη στιγμή, αδυνατεί να λύσει τα ζητήματα τα οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως θα λύσει. Και αυτό θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, και η καταδίκη της.

Ε.Σ.

 

Ένα βήμα πριν ζητήσει την ποινικοποίηση του… μπάρμπεκιου δίπλα από τις δομές των μεταναστών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, προκαλώντας την αγανάκτηση και την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη και Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Και πράγματι, είναι απορίας άξια τα ζητήματα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί την ευαισθησία του, ενώ σε άλλα, σημαντικότερα, που αφορούν την Ελλάδα και όχι τους ξένους που εισέρχονται σε αυτήν, σφυρίζει κλέφτικα, ακόμα και τα υποστηρίζει! Οι «νεαρές» που αμαύρωσαν την 28η Οκτωβρίου και εξευτέλισαν την ελληνική σημαία δεν ενόχλησαν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Οι άνθρωποι όμως που συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτό χώρο για να περάσουν καλά έγιναν αντικείμενο δριμείας κριτικής και κατηγορήθηκαν για ρατσισμό.

Τα πράγματα είναι απλά. Στην Ελλάδα, ο μόνος που έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει το ψήσιμο σε ανοιχτό χώρο είναι η Πυροσβεστική, όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η χώρα μας να μετατραπεί σιγά-σιγά σε Ισλάμ για να μην ξεβολευτούν οι πρόσφυγες, τόσο το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φιλοξενούμενοι, και ως φιλοξενούμενοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες του σπιτιού. Οι νόμοι ισχύουν και για αυτούς, όχι μόνο για τους Έλληνες. Έχουν κάθε δικαίωμα να μη φάνε χοιρινό, και αν τους καλέσουμε ποτέ σπίτι μας προφανώς και δεν θα τους προσφέρουμε χοιρινά καλαμάκια, γουρνοπούλα και αλκοόλ, αλλά όχι και να μην μπορούμε εμείς να τρώμε δίπλα τους, επειδή τους μυρίζει ή επειδή η θρησκεία τούς το επιβάλλει. Το επόμενο στάδιο είναι να κατηγορηθούν οι Ελληνίδες που δεν φοράνε μπούργκα μπροστά σε γυναίκες πρόσφυγες.

Ως απάντηση, λοιπόν, στον παραλογισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτού του είδους η «διαμαρτυρία» των Ελλήνων απέναντι σε ένα ανεξέλεγκτο προσφυγικό, το οποίο με νύχια και με δόντια παλεύει η ΝΔ να επιλύσει, είναι ευρηματική και συνάμα απέχει παρασάγγας από τις επικίνδυνες τακτικές που κάποια πραγματικά ακροδεξιά στοιχεία θα είχαν υιοθετήσει. Σκεφτείτε αντί για… γουρνοπούλες και κρασί να υπήρχαν πέτρες, μολότοφ και μαχαίρια. Αφήστε, λοιπόν, τις γελοιότητες και αφήστε τον κόσμο να τσικνίσει όπου θέλει.

Ε.Κ.