Αντιθέσεις: Νοβάρτις

Η σκευωρία της Νοβάρτις καταφύγιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όχι απλώς σκάνδαλο, αλλά καθεστώς Νοβάρτις

Η τάση του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει ξανά και ξανά ένα δήθεν σκάνδαλο -της Νοβάρτις- που αποδείχτηκε πανηγυρικά σκευωρία και μάλιστα κακοστημένη, μόνο αντιπολιτευτική αμηχανία δείχνει. Και είναι σχεδόν κωμικό να επανέρχεται για ακόμη μία φορά με συκοφαντικές κατηγορίες και απαράδεκτους υπαινιγμούς, τη στιγμή που ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις εισαγγελείς και δύο δημοσιογράφοι είναι κατηγορούμενοι με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για σύσταση συμμορίας κ.λπ. Γιατί, εν ολίγοις, έστησαν μια σκευωρία εις βάρος στελεχών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον τους.

Ποια ευκαιρία βρήκαν αυτήν τη φορά να επαναφέρουν τη σκανδαλολογία; Ότι σε έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, του FBI πιο συγκεκριμένα, προς τις ελληνικές αρχές, αναφερόταν ονομαστικά ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ως αποδέκτης μίζας 20.000 ευρώ για να προωθήσει φάρμακα της Novartis, και το όνομά του στη μετάφραση του εγγράφου εξαφανίστηκε. Και οι ευθύνες για την παραποίηση αυτή αποδίδονται -πού αλλού;- στο «καθεστώς Μητσοτάκη», ή, ακόμα χειρότερα, στο παρακράτος Μητσοτάκη.

Παραβλέπουν, όμως, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο, με ακριβή μετάφραση, κατατέθηκε εδώ και χρόνια στην εισαγγελέα που τότε ερευνούσε την υπόθεση και τώρα… διώκεται για σκευωρία.

Τέτοιου είδους σπασμοί πολιτικής απελπισίας δείχνουν ότι ελάχιστα νοιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την αλήθεια. Περισσότερο τον ενδιαφέρει να προκαλέσει θόρυβο και να θολώσει τα νερά, για να διευκολύνει όσους ελέγχονται για τη σκευωρία. Να επιβάλει δηλαδή, θυσιάζοντας στο μεταξύ την αλήθεια, την άποψη ότι όντως υπάρχει σκάνδαλο και σε αυτό είναι μπλεγμένοι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο έχει από εδώ και στο εξής η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και όχι η δημοσιογραφία του κιτρινισμού. Η ίδια Δικαιοσύνη που όχι μόνο αναγνώρισε και εξιχνίασε τη σκευωρία, αλλά και καθίζει τους σκευωρούς στο εδώλιο. Στο εδώλιο της κοινής γνώμης, όμως, είναι βέβαιο ότι θα καθίσει όταν έρθουν οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επιχειρώντας να σπιλώσει ανθρώπους και πολιτικούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το μόνο που κατάφερε είναι να σπιλώσει τον εαυτό του. Και είναι βέβαιο ότι η μετάφραση αυτής της δράσης του από το εκλογικό σώμα θα είναι και σωστή και αυστηρή.

Ε.Κ.

Μιλώντας για το συγκλονιστικό σκάνδαλο Νοβάρτις, που κόστισε εν μέσω μνημονίων και καταστροφής εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Η αλήθεια διαστρέφεται, όσοι προσπάθησαν να το ερευνήσουν δολοφονούνται ηθικά, το ψέμα δείχνει να κυριαρχεί. Και, όσο πιο χοντρά είναι τα ψέματα που λέγονται από τα κυκλώματα των υπόπτων και τους κύκλους του κυρίου Μητσοτάκη, τόσο πιο σαφές γίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με τις προσπάθειες ενός καθεστώτος -καθεστώς Νοβάρτις- να καλύψει τον εαυτό του και τους ανθρώπους του.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της ντροπής, ένα επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που αποδεικνύεται ότι «πειράχτηκε» στη μετάφραση. Σβήστηκαν από αυτό το όνομα του Λοβέρδου, όπως και το όνομα του Πατούλη, και η Δικαιοσύνη καλείται να ερευνήσει ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό. Για την κυβέρνηση, όμως, όπως και για τον Λοβέρδο, ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νοβάρτις υποχρεώνεται να πληρώσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό στο αμερικανικό κράτος 350 εκατομμύρια ευρώ για τις πρακτικές της στην Ελλάδα. Για εξαγορά αξιωματούχων της κυβέρνησης και στελεχών του κράτους, που «φρόντιζαν» τα συμφέροντά της. Αλλά, στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, σκάνδαλο δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκευωρία. Και διώκονται εισαγγελείς και δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο και τους εμπλεκόμενους πολιτικούς. Πάλι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σε λογαριασμούς πολιτικών προσώπων, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρίσκονται τεράστια ποσά, που η ανάκριση χαρακτηρίζει «αδιευκρίνιστη» την προέλευσή τους. Και αντί να κληθούν να διευκρινίσουν την πηγή τους, η ανάκριση περιορίζεται να θεωρήσει τα αδιευκρίνιστα στοιχείο αθωότητας και όχι υποψίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται που ζητάει διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός της χώρας υπέδειξε ονομαστικά ως «σκευωρούς» δημοσιογράφους, πριν η Δικαιοσύνη ασχοληθεί μαζί τους. Αυτό δεν αποτελεί απλώς παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά πίεση και εκβιασμό να καταδιώξει όσους η πολιτική εξουσία υποδεικνύει.

Αν κάτι δείχνει με τον πιο ανάγλυφο και αποκρουστικό τρόπο την ποιότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη είναι ακριβώς το σκάνδαλο Νοβάρτις και τα δεκάδες σκάνδαλα μέσα στο σκάνδαλο που έχουν σκοπό να τα καλύψουν. Οι ανοιχτές απειλές εναντίον εισαγγελέων, μαρτύρων και δημοσιογράφων από ενεχόμενους στο σκάνδαλο μεταφράστηκαν σε διώξεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και θα είναι η αποκάλυψη της αποκάλυψης αν τελικά οι υποθέσεις Τουλουπάκη, Βαξεβάνη, Παπαγγελόπουλου και των λοιπών καταλήξουν στο ακροατήριο. Γιατί εκεί κανένα παρακράτος δεν θα μπορέσει να κρύψει την αλήθεια.

Ε.Σ.