Αντιθέσεις: Νόμος και τάξη

Η ασφάλεια του πολίτη δεν προσφέρεται για παιχνίδια δεξιάς προπαγάνδας

 

Τα κάθε είδους Εξάρχεια δεν θα γίνουν ανεκτά

 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τα Εξάρχεια σημαία της αντιπολιτευτικής του τακτικής και της ιδιοτελούς εμμονής του με τον νόμο και την τάξη. Κι αφού κέρδισε τις καρδιές των συντηρητικών «νοικοκυραίων», τώρα επιχειρεί να χτίσει μια Ελλάδα-άσυλο για τους τραπεζίτες, τους διαπλεκόμενους και τους κομπιναδόρους, παράλληλα ένα φρούριο για μετανάστες και τους κάθε λογής παρίες του Συστήματος, αλλά και να πείσει το πιο συντηρητικό τμήμα των ψηφοφόρων του ότι εφαρμόζει όσα τους έταξε.

Έβαλε λοιπόν τον κ. Χρυσοχοΐδη, χρυσό παιδί κάποτε του Σημίτη, να κάνει πράξη τον νόμο και την τάξη, ξεκινώντας φυσικά από τα εμβληματικά για τη Δεξιά Εξάρχεια, τα οποία επί χρόνια έπαιζαν στις ειδήσεις ως άντρο της παρανομίας και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κάθε είδους παραβατικούς. Και τι κάνει ο επί της Δημόσιας Τάξης υπουργός; Επειδή χαζός δεν είναι, γράμματα γνωρίζει, και μεγάλη πείρα έχει, κατανοεί ότι οι εικόνες για προπαγανδιστική χρήση είναι απείρως ευκολότερες από την επί της ουσίας επιβολή της δημόσιας τάξης, όπως την καταλαβαίνει τουλάχιστον ο πρωθυπουργός του. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε τελευταία, μια, και δυο, και τρεις φορές, σκηνές απείρου κάλλους και κινηματογραφικής αισθητικής να εκτυλίσσονται στα Εξάρχεια, με τα πρόθυμα κανάλια να ανταγωνίζονται ποιο καλύτερα, και με τους πιο εύστοχους «υπότιτλους», θα τις προβάλει.

Η ασφάλεια του πολίτη, όμως, είναι ένα δημοκρατικό αγαθό, που θέλει πολύ κόπο, και πολύπλευρα μέτρα, για να υπάρξει. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνοδεία δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων, δεν είναι παρά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Όπως μας θύμισε ο Γιάννης Ραγκούσης, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει τώρα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν επιχειρήσεις στην περιοχή κατά του οργανωμένου εγκλήματος, με αποτέλεσμα να εξαρθρωθούν συμμορίες και να κατασχεθούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Κανένα αρκουδάκι δεν θα απειλεί πλέον τους Αθηναίους, είναι ένα ενδεικτικό σχόλιο του Μέρα25. Διότι, παιδιά που κλαίνε, και άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο και την πείνα που στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες, δεν είναι προφανώς για κάποιον λογικό δημοκρατικό άνθρωπο ενδείξεις βελτίωσης στην καθημερινή του ασφάλεια. Ούτε η αναλογία ένας αστυνομικός ανά δύο κατοίκους, αποτελεί κάποιου είδους πρόοδο για την ειρήνη στα Εξάρχεια.

Συμπερασματικά: Η ασφάλεια του πολίτη είναι πολύ μεγάλο πράγμα, για να παίζει με αυτήν τα προπαγανδιστικά παιχνίδια του ο κάθε Μητσοτάκης.

Ε.Σ.

Είναι προφανές για κάθε φιλήσυχο πολίτη ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι αποκαλούμε νόμο και τάξη δεν είναι και οι καλύτερες. Κατά καιρούς το κόμμα αυτό, που το κύμα των μνημονίων οδήγησε στην κυβέρνηση, είχε γνωστές φιλίες με φίλους τρομοκρατών, υπερασπιζόταν τρομοκράτες στα δικαστήρια, έκλεινε το μάτι σε κουκουλοφόρους και πράξεις βίας, σύμφωνα με καταγγελίες όχι της ΝΔ, αλλά του ΚΚΕ. Ως κυβέρνηση, μάλιστα, έδειξε σε όλη της την έκταση την αρετή της κρατικής ανοχής απέναντι στους Ρουβίκωνες, στους εμπρηστές των πόλεων, στους κάθε λογής παραβατικούς, ιδίως όταν εμφανίζονται με θέσεις δήθεν αντισυστημικές.

Όταν τέκνα υπουργών ασκούνται στον αναρχισμό, ή τέκνα θεσμικών παραγόντων, μπλεγμένα σε οργανώσεις αριστερής βίας, καταδικάζονται για ληστεία τράπεζας, είναι προφανές ότι τίποτε καλύτερο δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, θα ήταν επίσης αυταπάτη, να περιμένουμε ότι θα σωπάσει τουλάχιστον μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποκαταστήσει την τάξη στη θέση του μπάχαλου που παρέλαβε. Και η εντολή του Μητσοτάκη στον Χρυσοχοΐδη –που μόνο για ακροδεξιός δεν μπορεί να κατηγορηθεί– είναι σαφής: Να ξαναγίνουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, οι πόλεις μας ασφαλείς για τους κατοίκους τους. Να ισχύουν επιτέλους οι νόμοι του κράτους όχι μόνο στο Κολωνάκι ή το Ψυχικό, αλλά σε όλες τις γειτονιές –μαζί και στα Εξάρχεια. Να ανακαταλάβουμε, εν ολίγοις, τις πόλεις και τις γειτονιές μας από την ανομία, και να τις παραδώσουμε στην ειρήνη και την ασφάλεια του νόμου.

Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, οι οποίες σχεδιάζονται και εκτελούνται με τέτοιον προσεκτικό τρόπο, που και οι πολίτες να μην έχουν την αίσθηση της αστυνομοκρατίας, αλλά και οι νόμοι να τηρούνται στην αντιμετώπιση των υπόπτων. Είναι χαρακτηριστική από την άποψη αυτή η συμπεριφορά της αστυνομίας στην ανακατάληψη κτηρίων, που είχαν καταπατηθεί από αναρχικούς ή μετανάστες. Ούτε μύτη δεν μάτωσε, αλλά η τάξη αποκαταστάθηκε.

Αυτό θα συνεχιστεί, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει ως αντιπολίτευση να ενώνει τη φωνή του με τις δυνάμεις της καταστροφής και της αναρχίας. Τα κάθε είδους Εξάρχεια δεν θα γίνουν ανεκτά. Ο νόμος και η τάξη θα ισχύουν το ίδιο σε όλη τη χώρα. Τελεία και παύλα.

Ε.Κ.