Αντιθέσεις: Υποκλοπές

Το μαγνητόφωνο αποκαλύπτει το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος λάσπης από την κυβέρνηση για να κρύψει τις «αμαρτίες» της 

Η σκευωρία της Νοβάρτις, η απόπειρα να αξιοποιηθεί η δικαιοσύνη ως όπλο για να πληγούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, και τελευταία η συνομιλία του Νίκου Παππά, αποδεικνύουν αυτό που πολύς κόσμος υποψιαζόταν και η ΝΔ κατήγγειλε πολλές φορές: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβερνητική του θητεία, έστησε παρακράτος, το οποίο εργαζόταν με όρους εξωθεσμικούς, σε ορισμένες περιπτώσεις και με όρους ποινικής ευθύνης, για να θεμελιώσει το καθεστώς του.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς, υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έμπιστος του Αλέξη Τσίπρα, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, που μαγνητοφωνήθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον τελευταίο, αποδεικνύει τις μεθόδους που η κυβέρνηση Τσίπρα ακολουθούσε. Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αλλά και το πολιτικό ήθος που χαρακτήριζε τις υπόγειες πρωτοβουλίες της.

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς εισαγγελέας, ούτε ντετέκτιβ, για να αντιληφθεί τη σημασία αυτής της υπόθεσης, το ποινικό μέρος της οποίας προφανώς και πρέπει να απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά το πολιτικό μέρος απασχολεί ήδη κάθε πολίτη που κατανοεί ότι τέτοιου είδους σκοτεινές συναντήσεις, και σκοτεινές συνομιλίες, αποτελούν αρρώστια για την ίδια τη Δημοκρατία. Παρεμπιπτόντως, η ίδια η συνομιλία καταδικάζει επί της ουσίας τον ήδη κατηγορούμενο Παπαγγελόπουλο, καθώς ο Παππάς ακούγεται να παίρνει σαφείς αποστάσεις από αυτόν και του καταλογίζει προσωπική ατζέντα.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν ειπωθεί ως δικαιολογία, ή ακόμα και το γεγονός ότι η μαγνητοφώνηση εν αγνοία του πρώην υπουργού είναι όντως ποινικό αδίκημα, αυτό που μένει είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να συζητάει εν κρυπτώ και να συναλλάσσεται με απαράδεκτο τρόπο, αξιοποιώντας τη θέση εξουσίας για κάθε είδους ωφελήματα και εξυπηρετήσεις. Κι αυτό, σε μια στιγμή μάλιστα που παριστάνει τον εισαγγελέα του ήθους κατά της σημερινής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για την υποκρισία και τη διπροσωπία της. Υποκρισία και διπροσωπία που βαρύνει προσωπικά τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προφανώς όχι μόνο γνώριζε της δραστηριότητες του Νίκου Παππά, αλλά και τις καθοδηγούσε από το παρασκήνιο. Διαφορετικά, θα τον είχε στείλει στο σπίτι του, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης συνομιλίας.

Ε.Κ.

Γιατί αλήθεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω του γνωστού κυρίου Μιωνή, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα αυτήν ακριβώς τη στιγμή, μια παράνομα ηχογραφημένη συνομιλία, που έγινε πριν από χρόνια; Γιατί την έκανε σημαία στην προπαγάνδα της; Γιατί τα φιλικά της ΜΜΕ την εμφανίζουν ως μεγάλη αποκάλυψη, που εκθέτει δήθεν όχι μόνο τον Νίκο Παππά, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του, και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα;

Δεν χρειάζεται να διαπράξει κανείς υποκλοπές, για να καταλάβει αυτό το γιατί. Γιατί η κυβέρνηση είναι τον τελευταίο καιρό στριμωγμένη άσχημα με τη λίστα Πέτσα, που όλο τη μαγειρεύει κι όλο δεν τη δίνει στη δημοσιότητα, παρά την πίεση όλης της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών της συμπολίτευσης, όπως η αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη. Γιατί επίσης έχουν αρχίσει να μυρίζουν άσχημα τα πολλαπλά σκάνδαλα που συνοδεύουν τη διάθεση του δημόσιου χρήματος, εν μέσω πανδημίας. Και γιατί, τέλος, έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής της, που καθιστούν βέβαιη την καταστροφική, για την οικονομία και τα νοικοκυριά, σφοδρότητα της επερχόμενης ύφεσης.

Η προσφυγή στη λάσπη μιας παράνομα αποκτημένης συνομιλίας και η επιστροφή στις εποχές της υποκλοπής και της κασέτας, είναι προφανές ότι έχουν έναν και μόνο σκοπό: Να κρύψουν στη λάσπη τα αποτελέσματα μιας πολιτικής και τα σκάνδαλα μιας διαχείρισης, που είχαν αρχίσει να γίνονται θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης. Όταν ο Βρούτσης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των βάουτσερ, ο Πέτσας παίζει το κρυφτούλι με τα λεφτά του Δημοσίου, ο Μηταράκης διασπαθίζει δημόσιο χρήμα σε αστρονομικά υπερτιμολογημένες δομές προσφύγων, η προμήθεια υγειονομικών υλικών για την πανδημία εξελίσσεται σε πάρτι, οι διορισμοί σε όλη την έκταση του κράτους μυρίζουν κομματισμό, και τα σκάνδαλα κοσμούν τον λαιμό του κυρίου Μητσοτάκη, η λάσπη γίνεται όπλο άμυνας, με τη συνδρομή φυσικά των μεγάλων ΜΜΕ, τα οποία έχουν αφτιά και μάτια μόνο για τον Παππά, αλλά όχι για τον Δεσπότη, που καταδυναστεύει αυτήν τη στιγμή τη χώρα και τα δημόσια ταμεία. Η Ελλάδα έχει δυστυχώς ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις. Που πάντα αφήνουν πίσω τους πολιτικά ερείπια, ευτελισμό της πολιτικής ζωής, υπονόμευση της δημοκρατίας. Η ΝΔ επιστρέφει στις παλιές μεθόδους, που στηρίζουν τις παλιές πολιτικές. Εκείνες που οδήγησαν στην κρίση και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα κρίση. Κρίμα!

Ε.Σ.