Αντιθέσεις: Υπόθεση Αντρέα Κουτούπη

Το «σκάνδαλο Κουτούπη» άλλη μία κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ

Άλλη μία φορά φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ανδρέα Κουτούπη, προκάλεσαν οι επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προσώπου του, με τελικό αποδέκτη -ως συνήθως άλλωστε- την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Αυτήν τη φορά, για την αξιωματική αντιπολίτευση αρκούσε η συνεργασία του καθηγητή με τη Νέα Δημοκρατία το 2019, όταν και ανέλαβε συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού, πριν από τις εκλογές, τις οποίες η ΝΔ κέρδισε πανηγυρικά.

Οι επιθέσεις για δήθεν σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα έχουν γίνει βασική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς το θετικό του πρόσωπο έχει υποστεί ανήκεστες βλάβες τα χρόνια της διακυβέρνησής του, η στρατηγική της σκανδαλολογίας είναι η μόνη διέξοδος για την εκλογική του επιβίωση. Η Σοφία Νικολάου, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Μαραβέγιας και μια σειρά άλλα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο παρόμοιων επιθέσεων. Και δυστυχώς μια τέτοιου είδους χρήση της λάσπης για κομματικούς σκοπούς «λερώνει» όλο το πολιτικό σύστημα, καθώς ενισχύει μια αρνητική για την ίδια τη δημοκρατία άποψη, ότι όλοι είναι ίδιοι.

Δεν είναι όμως όλοι ίδιοι. Έτσι, ο κ. Κουτούπης αρνήθηκε να κλείσει τα μάτια στην απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του και ανακοίνωσε, μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, πως ετοιμάζονται μηνύσεις κατά της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, αλλά και όσων διασπείρουν τη φήμη πως οι αναθέσεις που ανέλαβε η εταιρεία του από το Δημόσιο την τελευταία τριετία είναι «σκιώδεις» και ύποπτες. Κι αυτό γιατί κάπου με κάποιον τρόπο θα πρέπει να μπει τέλος στην ασυλία της λασπολογίας.

Διότι, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σημασία ότι η εταιρεία των κ. Κουτούπη και Ροδάκου (ο οποίος έχει διαπράξει το… μείζον ατόπημα να είναι φίλος με τον Άδωνι Γεωργιάδη!) παρέχει ειδικές επιστημονικές υπηρεσίες, μοναδικές όσον αφορά την επιστημονική υποδομή του ιδίου και των συνεργατών του. Ούτε έχει σημασία ότι ακριβώς τέτοιου είδους συμβάσεις λάμβανε και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό που έχει σημασία είναι να προκύψει κάποιο κομματικό και εκλογικό όφελος, έστω και με θυσία της αλήθειας. Συγκρίνουν απλώς τον Κουτούπη με τον Πάτση, ενώ ξέρουν καλά ότι ο Πάτσης ήταν βουλευτής της ΝΔ που διαγράφτηκε από την ΚΟ του κόμματος μόλις έγιναν γνωστές οι επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες, ενώ ο κ. Κουτούπης δεν είχε και δεν έχει βουλευτική ιδιότητα και ασυμβίβαστο. Αλλά, τελικά, τι είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η αλήθεια μπροστά σε μια καλή προσωπική επίθεση;

Ε.Κ.

Ούτε λεπτό δεν έχασε ο συντονιστής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Αντρέας Κουτούπης, και εξοπλίστηκε με τον Αλέξη Κούγια για να καταφύγει στη Δικαιοσύνη κατά όσων τον «δυσφημούν», όπως λέει.

Είναι καθαρές οι απευθείας αναθέσεις και ο τρόπος που η εταιρεία του τις έλαβε, όπως λέει. Παρακάμπτοντας ότι δεν μιλάμε για δύο ή τρεις συμβάσεις, αλλά για πάνω από 400 (!) μέσα σε τρία χρόνια, συνολικού ποσού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ! Και αγνοώντας ότι οποιαδήποτε κρατική απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που σχετίζεται με μέλος του κυβερνώντος κόμματος είναι κατακριτέα και σκανδαλώδης.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται και πάλι υπό καθεστώς πλήρους αμηχανίας, ενώ δημοσκοπικά δείχνει να καταρρέει. Μετά τις αντίστοιχες αποκαλύψεις για τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα, που σημειωτέον οδήγησαν στην απομάκρυνση και των δύο από το κόμμα, τώρα έρχεται να «τριτώσει το κακό» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ήδη πολλά στο πιάτο του, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Η ακρίβεια και η φτώχεια μαστίζουν τη χώρα, ενώ παράλληλα κάθε λίγες ημέρες ξεσκεπάζεται και ένα κερδοσκοπικό σκάνδαλο εκατομμυρίων που αφορά στελέχη και μέλη της ΝΔ.

Για τρίτη φορά λοιπόν μέσα σε λίγες εβδομάδες, το κυβερνών κόμμα, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επιστρατεύουν την τακτική «δεν ήξερα, δεν είδα», την ώρα που και ήξεραν, και έβλεπαν. Διότι ο ίδιος ο κ. Κουτούπης ανέφερε πως η συνεργασία της εταιρείας του με το Δημόσιο μέσω συμβάσεων γινόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, πριν δηλαδή γίνει επισήμως στέλεχος της ΝΔ. Πώς γίνεται λοιπόν να μη γνώριζαν κάτι που, επίσης όπως ο ίδιος είπε, δεν έκρυψε ποτέ;

Όπως επίσης δεν είναι κρυφό πλέον πως ο κ. Κουτούπης και ο συνεταίρος του, Ανδρέας Ροδάκος, που δηλώνει φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι μόνο ένα από τα γρανάζια ενός μηχανισμού για μπίζνες με κοινό φόντο το δημόσιο χρήμα, αλλά και κοινό παρονομαστή το Μέγαρο Μαξίμου. Η άμεση απομάκρυνσή του, λοιπόν, αποτελεί μονόδρομο για τον Κ. Μητσοτάκη. Ειδάλλως, συναινεί σιωπηρά και στη γνώση, αλλά και στην ανοχή σκανδαλωδών πρακτικών στις οποίες δυστυχώς μας έχουν συνηθίσει τα στελέχη του κόμματός του. Φτάνει πια με την κοροϊδία του κόσμου. Και φτάνει πια με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Οι κάθε λογής υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

Ε.Σ.