Υποκρισία και δειλία για την Νοβάρτις από την ΝΔ

Στο φως η σκευωρία, στο σκαμνί οι σκευωροί

Είναι πρωτοφανές, μια σοβαρότατη υπόθεση, όπως η υπόθεση της Νοβάρτις, να ερευνάται ακόμα από τη Δικαιοσύνη και παράλληλα να ξεκινάει μια άλλη έρευνα, με βάση κατηγορίες ότι η υπόθεση Νοβάρτις είναι σκευωρία.

Κι έτσι, ζούμε αυτές τις μέρες το κωμικοτραγικό, από τη μία η κυρία Τουλουπάκη να ζητάει να καθίσει στο σκαμνί ο Λοβέρδος και από την άλλη η ΝΔ να επιδιώκει να καθίσει στο σκαμνί ο Παπαγγελόπουλος, επειδή έστησε σκευωρία κατά του Λοβέρδου. Και ενώ εκκρεμούν ακόμα τα πορίσματα για τον ρόλο του Αβραμόπουλου και του Άδωνι, για την ίδια υπόθεση, να θεωρεί η κυβερνητική πλειοψηφία ότι και οι δύο είναι αθώοι και όσοι τους κατηγορούν είναι ένοχοι.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο σκάνδαλο, όμως, καμιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν κλήθηκε να αποφασίσει ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος. Είναι η Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η υπόθεση. Και είναι ακριβώς η Δικαιοσύνη, ή κάποιοι λειτουργοί της εν πάση περιπτώσει, που βάλλονται σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Διότι, αν υπάρχει δικαστική σκευωρία, τότε λογικό είναι να εμπλέκονται σε αυτήν και ανώτατοι δικαστικοί. Εξάλλου, τόσο η μήνυση του Σαμαρά, όσο και του Λοβέρδου, εναντίον δικαστικών, όπως και οι απειλές του πρώτου ότι θα τους πάει ως το τέλος, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Αν κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να ποδηγετήσουν δικαστικούς λειτουργούς, είναι ακριβώς η σημερινή κυβέρνηση. Η οποία κατηγορεί τη χτεσινή για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, από τη μία εξαιτίας της εμπάθειας τους για τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη στην προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τα στελέχη τους που εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο της Νοβάρτις, γυρίζουν την αλήθεια με το κεφάλι κάτω. Όσοι ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη είναι εκ προοιμίου αθώοι. Όσοι συνέβαλαν να μπει το σκάνδαλο στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης είναι εκ προοιμίου ένοχοι.

Με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο πάντως, ακριβώς επειδή συνειδητοποίησε τις αντιδράσεις, ο Μητσοτάκης τον άφησε εκτός διώξεων. Μεγάλη η χάρη του! Έστρεψε, λοιπον, όλα τα πυρά κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Κατά της Διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα. Η υποκρισία, η δειλία και η μετατροπή της Δικαιοσύνης σε εργαλείο χυδαίας πολιτικής σπέκουλας, σε όλο τους το μεγαλείο…

Ε.Σ.

Κανείς δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει διεθνές σκάνδαλο της Νοβάρτις, που αγκαλιάζει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ κι έχει άκρες και στην Ελλάδα. Εκείνο που όλοι –πλην Λακεδαιμονίων του ΣΥΡΙΖΑ– αρνήθηκαν, και ποτέ δεν αποδείχτηκε, είναι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτό. Μια εμπλοκή την οποία για να καταφέρει να την «αποδείξει», η κυβέρνηση Τσίπρα κατέφυγε όχι απλώς σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά στην κατασκευή μιας άθλιας σκευωρίας εναντίον πολιτικών της αντιπάλων από τον χώρο της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Με βάση μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων –κουκουλοφόρους τους χαρακτήρισε ο Τύπος–, αναπόδεικτα σενάρια για βαλίτσες γεμάτες ευρώ και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την εταιρεία, συκοφαντήθηκαν άνθρωποι και διασύρθηκαν πολιτικά στελέχη. Ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο γνωστός για την εντιμότητά του ανώτατος δικαστικός και νυν βουλευτής τη ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δημιούργησαν μια τοξική ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό για πολλούς μήνες, ώστε να καταφέρει η κυβέρνηση Τσίπρα αυτό που επεδίωκε: Να αλλάξει η ατζέντα και να μετατοπιστεί από τη δική της ανικανότητα και ιδεοληψία στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Νοβάρτις.

Ε, λοιπόν, όσο κι αν φωνάζουν, ήρθε η ώρα να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Η ελληνική Δικαιοσύνη, απαλλαγμένη από τη βαριά σκιά του ΣΥΡΙΖΑ, να διερευνήσει και να τιμωρήσει τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη σκευωρία, με πρώτο τον υπουργό που οργάνωσε την απόπειρα λάσπης στη ΝΔ, τον κ. Παπαγγελόπουλο, για τα έργα και τις ημέρες του οποίου, ως αρμόδιου υπουργού, θα αποφανθεί η προανακριτική της Βουλής και στη συνέχεια η ελληνική Δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η πλειοψηφία αφήνει έξω από την προανακριτική τον Αλέξη Τσίπρα, δεν οφείλεται στο ότι θεωρείται αθώος. Δεν είναι δυνατόν να οργανώθηκε τέτοιας έκτασης σκευωρία εν αγνοία του. Τουναντίον, οφείλεται στην πεποίθηση του Μητσοτάκη ότι τους πρωθυπουργούς τους «δικάζει» και τους τιμωρεί ο ίδιος ο λαός. Και ο Αλέξης Τσίπρας εισέπραξε την πρώτη του ποινή στις περασμένες εκλογές, και θα εισπράξει μία σοβαρότερη στις επόμενες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα και αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, που γρήγορα θα κληθεί να κάνει τη δουλειά της, απερίσπαστη…

Ε.Κ.