Αντιθέσεις: Υπόθεση Τάκη Θεοδωρικάκου

Ένα «σκάνδαλο» που αποκαλύπτει ως που φτάνει η σκανδαλολογία

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ελ.Ας

Η τάση μιας μερίδας των ΜΜΕ να «αποκαλύπτουν» σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν είναι τελικά ασταμάτητη. Αυτήν τη φορά στόχος της σκανδαλολογίας είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες τις βολές όχι μόνο του γνωστού και μη εξαιρετέου Documento, αλλά και του Βήματος, των Νέων και του in.gr. Η καταγγελία ενός αξιωματικού της ΕΛΑΣ, μόλις αυτός αποστρατεύτηκε με τις πρόσφατες κρίσεις, ότι ομάδα νέων, μεταξύ των οποίων και ο γιος του υπουργού, πιάστηκαν σε περιπολία ανδρών της ΔΙΑΣ με ναρκωτικά και η υπόθεση κουκουλώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, έγινε σίριαλ τόσο από τις εφημερίδες, όσο και από το κανάλι του ίδιου συγκροτήματος.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, βέβαια, που εμπλέκονται στο περιστατικό, όπως και ο επόπτης τους που την ώρα του περιστατικού μετέβη επί τόπου, διέψευσαν την καταγγελία στην έρευνα που διατάχθηκε αμέσως από τον υπουργό. Δήλωσαν ότι αυτό που βρήκαν στο αυτοκίνητο ήταν καπνός για στριφτά τσιγάρα και τίποτε άλλο. Και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, υπέβαλε μήνυση κατά του απόστρατου που προέβη στην καταγγελία. Αυτό όμως δεν πτόησε τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο να επιμένει στις κατηγορίες του και τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και Βαγγέλη Μαρινάκη, να τις αναπαράγουν.

Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της στη Δικαιοσύνη. Ανακύπτουν ωστόσο τουλάχιστον δύο ερωτήματα. Πρώτον: Ως πού θα φτάσουν για να πλήξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μέσω υπουργών-στόχων; Όταν αυτήν τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει ένα νέο παιδί, με αποτέλεσμα να στιγματιστεί για όλη του τη ζωή κι ακόμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να συμμεριστεί την καταγγελία, η απάντηση είναι ότι θα φτάσουν ως το τέλος της κατηφόρας, για σκοπούς που οι ίδιοι ξέρουν. Δεύτερον: Πώς βασίζονται σε καταγγελίες ενός ανώτερου αξιωματικού, που δεν τις έκανε όσο ήταν εν ενεργεία, αλλά τις θυμήθηκε όταν δεν πήρε προαγωγή και αποστρατεύτηκε; Εδώ η απάντηση είναι αυτονόητη. Εκείνο που δεν μπορεί να είναι αυτονόητο είναι η ευκολία με την οποία πλήττεται ακόμα και «άμαχος πληθυσμός» από μέσα ενημέρωσης που σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούν ως «όπλα καταστροφής».

Για την ιστορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Είναι πολύ αμφίβολο όμως αν το σίριαλ σταματήσει από εκείνους που, όπως λέγεται, δεν αφήνουν την αλήθεια να χαλάσει μια… αποκάλυψη.

Ε.Κ.

Ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΕΛΑΣ, μετά τις αποκαλύψεις για το κουκούλωμα σκανδάλου στο οποίο φέρεται ως πρωταγωνιστής συγγενής του υπουργού. Κι αυτό στοιχειοθετείται από το γεγονός ότι η καταγγελία που κάνει ένας τέως ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας αφορά τον τέως αρχηγό της, ο οποίος είναι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου. Και κατονομάζεται ως ο άνθρωπος που φρόντισε να κουκουλώσει την υπόθεση για να προστατεύσει τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να λάβει θέση για τις αποκαλύψεις αυτές, που έγιναν αντικείμενο μεγάλης προβολής κυρίως από τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκείνο που περισσότερο απασχολεί την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ολιγωρία του υπουργείου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν και να στείλουν στη Δικαιοσύνη τη σκοτεινή υπόθεση της λεγόμενης Greek Mafia. Μια υπόθεση που αφορά τις σχέσεις αξιωματούχων της ΕΛΑΣ με το οργανωμένο έγκλημα και με την οποία ασχολήθηκε συστηματικά και για πολύ χρόνο η ΕΥΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έμεινε στα συρτάρια επί Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι αξιωματικοί που εμπλέκονται σε αυτήν, προήχθησαν!

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή ρεπορτάζ στις εφημερίδες Documento και Βήμα, ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά μάλιστα την παραίτηση Θεοδωρικάκου, διατυπώνοντας σοβαρά ερωτήματα:

1. Ο υπουργός γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη, αλλά αρκέστηκε σε αποστρατεία;

2. Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;

3. Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ επί των ημερών του;

4. Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛΑΣ;

5. Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;

6. Γιατί δεν απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ;

Ε.Σ.