Γερμανία: Βιολογική ντομάτα από τον τόπο της συστήνει η ένωση Bio.Fru.Pro

Το ξεκίνημα της συγκομιδής και εμπορίας της εγχώριας παραγόμενης βιολογικής ντομάτας ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η γερμανική Ένωση Παραγωγών Βιολογικών Οπωροκηπευτικών (Bio.Fru.Pro), ζητώντας τη στήριξη των καταναλωτών στο τοπικά παραγόμενο προϊόν έναντι των εισαγόμενων.

«Αγοράζοντας τις ντομάτες μας, οι καταναλωτές υποστηρίζουν άμεσα τις καθημερινές μας προσπάθειες να προάγουμε την τοπική άγρια ζωή», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο Rudolf Dworschak, μέλος του ΔΣ της Ένωσης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στα θερμοκήπια των μελών της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Πέραν της διαφάνειας που εφαρμόζεται καθ’ όλη την καλλιέργεια και πορεία του προϊόντος έως τον καταναλωτή, η Ένωση υπογραμμίζει τη δυνατότητα που έχει να διασφαλίσει σταθερή παραγωγή ακόμη και σε περιόδους κλιματικής αστάθειας, όπως ήταν το 2023.

«Η εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας στα θερμοκήπια και τα υψηλά επαγγελματικά πρότυπα βοηθά στο να μπορούμε να εγγυηθούμε την παράδοση φρέσκων βιολογικών ντοματών, που εξοικονομούν πόρους, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο», υπογραμμίζει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα hortidaily, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Grosse Lengerich.